7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Αυστραλία - Κορονοϊός: Ανακοινώθηκαν 2.355 νέα κρούσματα

Αυστραλία - Κορονοϊός: Ανακοινώθηκαν 2.355 νέα κρούσματα
Shutterstock

Η Αυστραλία ανακοίνωσε 2.355 νέες μολύνσεις της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού σήμερα, καθώς συνεχίζεται η ώθηση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας προκειμένου να τερματιστούν τα lockdown και να επιτραπεί να ξανανοίξουν τα σύνορα.

Σημειώνεται ότι μια απαγόρευση που ισχύει για 18 μήνες στα διεθνή ταξίδια αναμένεται να αρθεί σταδιακά από τον επόμενο μήνα για ορισμένες πολιτείες όταν το 80% των ανθρώπων ηλικίας 16 ετών και άνω θα έχουν πλήρως εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι το 55% των Αυστραλών είχαν πλήρως εμβολιαστεί έως την 1η Οκτωβρίου και σχεδόν το 80% έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Η πολιτεία της Βικτόρια, η οποία κατέγραψε ρεκόρ 1.488 νέων μολύνσεων COVID-19 σήμερα, διέταξε χθες Παρασκευή περίπου ένα εκατομμύριο εργαζομένους σε διάφορους τομείς να λάβουν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19 έως τις 15 Οκτωβρίου προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται.

Η πολιτεία, όπου ζει περίπου το ένα τέταρτο των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστραλίας, βρίσκεται σε αυστηρό lockdown από τις 5 Αυγούστου.

Αντιστοίχως, η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που προσπαθεί να καταπολεμήσει τη μεγαλύτερη έξαρση της Δέλτα στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα 813 μολύνσεις και δέκα θανάτους. Σχεδόν το 88% του πληθυσμού της πολιτείας που μπορεί να λάβει ένα εμβόλιο έχει εν μέρει εμβολιαστεί και το 65% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Το Σίδνεϊ πάλι, πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, βρίσκεται σε lockdown από τις 26 Ιουνίου, με ορισμένους περιορισμούς να προγραμματίζεται να αρθούν στις 11 Οκτωβρίου και περισσότερους, αργότερα αυτό τον μήνα.

Υπογραμμίζεται ότι η Νέα Νότια Ουαλία αναμένεται να είναι η πρώτη πολιτεία που θα ανοίξει πλήρως όταν το ποσοστό των εμβολιασμένων θα έχει φθάσει το 80%, όμως οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των μολύνσεων αναμένεται να αυξηθεί και τα νοσοκομεία θα βρεθούν υπό πίεση καθώς η Αυστραλία μαθαίνει να ζει με την COVID-19.

Η Αυστραλία υπόψιν έκλεισε τα σύνορα τον Μάρτιο του 2020. Από τότε μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων έχει λάβει άδεια να φύγει από τη χώρα για σημαντικούς επιχειρηματικούς ή ανθρωπιστικούς λόγους.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι αρχές έχουν επιτρέψει σε πολίτες και μόνιμους κατοίκους να επιστρέψουν από το εξωτερικό, όμως βάσει αυστηρών ποσοστώσεων, ενώ όσοι επιστρέφουν είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για διάστημα 14 ημερών με δικά τους έξοδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ