Αυστραλία: Και πάλι σε αυστηρή καραντίνα η Μελβούρνη

Αυστραλία: Και πάλι σε αυστηρή καραντίνα η Μελβούρνη

Μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων επιβλήθηκαν εκ νέου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας σήμερα, αναγκάζοντας τους κατοίκους της Μελβούρνης να παραμείνουν στα σπίτια τους, αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι για να βγουν έξω, για τις 6 επόμενες εβδομάδες, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την έξαρση της επιδημίας.

Η απόφαση, που επηρεάζει 4,9 εκατ. ανθρώπους, ανακοινώθηκε μερικές ώρες προτού κλείσουν τα σύνορα μεταξύ της πολιτείας της Βικτόρια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μελβούρνη, και της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οι πάντες στη Μελβούρνη θα έχουν το δικαίωμα να βγουν από το σπίτι τους μόνο για λόγους εργασίας, αγορά τροφίμων και ιατρικά ραντεβού. Τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ θα παρέχουν μόνο υπηρεσίες παράδοσης κατ' οίκον, ενώ οι συναθροίσεις σε σπίτια δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν τα δύο άτομα.

Ο επικεφαλής της Βικτόρια Ντάνιελ Άντριους δήλωσε τα μέτρα αυτά είναι επαχθή αλλά απαραίτητα.

Στη Βικτόρια καταγράφτηκαν 191 από τα 199 νέα κρούσματα στη χώρα την Τρίτη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τον Απρίλιο. Η αύξηση αυτή ανησυχεί τις αρχές, παρόλο που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Αυστραλία είναι περίπου 8.000, με 106 θανάτους, νούμερα πολύ χαμηλότερα από άλλων χωρών.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, αυτή η κατάσταση δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Ντάνιελ Άντριους.