7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Αυστραλία: Επιστροφή σε «κατάσταση πολέμου» μετά την ανατροπή του προγράμματος εμβολιασμού

Αυστραλία: Επιστροφή σε «κατάσταση πολέμου» μετά την ανατροπή του προγράμματος εμβολιασμού
APimages

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα αρχίσει να συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα από τη Δευτέρα, σηματοδοτώντας την επιστροφή σε «κατάσταση πολέμου» στη μάχη που δίνει κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αναταραχή επικρατεί στο εθνικό πρόγραμμα της χώρας για τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε σήμερα ότι η επιστροφή σε πιο συχνές συναντήσεις της ομάδας των επικεφαλης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των πολιτειακών κυβερνήσεων είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν «σοβαρές προκλήσεις» που προκλήθηκαν από την ανεπαρκή διεθνή προμήθεια εμβολίων και τις αλλαγές στις ιατρικές συστάσεις.

«Αυτή είναι μία πολύπλοκη αποστολή και υπάρχουν προβλήματα με το πρόγραμμα που πρέπει να επιλύσουμε για να διασφαλίσουμε ότι περισσότεροι Αυστραλοί θα μπορούν να εμβολιαστούν με ασφάλεια και πιο γρήγορα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μόρισον.

Η Αυστραλία αντιμετώπισε καλύτερα την πανδημία σε σχέση με άλλες αναπτυγμένες χώρες, έχοντας καταγράψει λίγα περισσότερα από 29.400 περιστατικά μόλυνσης και 910 θανάτους.

Δεν αναφέρθηκαν νέες μολύνσεις από την COVID-19 τις περισσότερες ημέρες του 2021 και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι αντιμετώπισαν ευέλικτα μικρά ξεσπάσματα εστιών εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ το πρόγραμμα εμβολιασμού αντιμετώπισε μεγάλα εμπόδια.

Ο Μόρισον νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα εγκατέλειψε το στόχο της διάθεσης τουλάχιστον μιας δόσης εμβολίου στον πληθυσμό των σχεδόν 26 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστραλίας μέχρι το τέλος του χρόνου, μετά τον περιορισμό της διάθεσης του εμβολίου της AstraZeneca που είχε κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ