Αυστραλία: Χαλάρωση του lockdown στην Βικτόρια από τα μεσάνυχτα

Αυστραλία: Χαλάρωση του lockdown στην Βικτόρια από τα μεσάνυχτα

Η πολιτεία Βικτόρια στην Αυστραλία θα χαλαρώσει τους περιορισμούς κατά της εξάπλωσης της COVID-19 από σήμερα τα μεσάνυχτα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της, ο Ντάνιελ Άντριους, καθώς δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα μόλυνσης την τελευταία ημέρα της εφαρμογής του πενθήμερου lockdown, που επιβλήθηκε για να ελεγχθεί μιας συρροή κρουσμάτων του κορονοϊού στη Μελβούρνη.

Περίπου όλοι οι περιορισμοί της κινητικότητας θα ανακληθούν, αλλά οι μάσκες προστασίας προσώπου θα είναι υποχρεωτικές, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, αν δε μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως δήλωσε ο Άντριους.

Η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας ανέφερε χαμηλά μονοψήφια περιστατικά μόλυνσης στη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του lockdwon που επιβλήθηκε την Παρασκευή, κάτι που δείχνει ότι το ξέσπασμα μετάδοσης της COVID-19, που είχε συνδεθεί με ένα ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Οι κάτοικοι της πολιτείας, που αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερο του 25% του συνολικού πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστραλίας, αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, εκτός των μετακινήσεων για την εργασία τους, την αγορά των απαραίτητων αγαθών για τη διαβίωσή τους, την εξωτερική φυσική άσκηση, αλλά και την προσφορά βοήθειας σε άλλα άτομα.

Οι αρχές είχαν δηλώσει χθες, Τρίτη, ότι η πολιτεία βρίσκονταν «σε καλή θέση» για την έξοδό της από το «lockdown» από σήμερα.

Η άρση του lockdown θα επιτρέψει στους φιλάθλους να επιστρέψουν στο αυστραλιανό Όπεν, που είναι η πρώτη αθλητική διοργάνωση τένις (grand slam) για τη χρονιά που διανύουμε και διεξάγεται στη Μελβούρνη, μέχρι την 21η Φεβρουαρίου.

AP Photo/Mark Baker