ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Αυστήρη προειδοποίηση Νετανιάχου: Ισχυρή απάντηση αν παραβιαστεί η εκεχειρία

Αυστήρη προειδοποίηση Νετανιάχου: Ισχυρή απάντηση αν παραβιαστεί η εκεχειρία
AP Photo/Alex Brandon, Pool

Προειδοποίηση πως η απάντηση του Ισραήλ θα είναι «πολύ ισχυρή» αν η Χαμάς παραβιάσει την εκεχειρία η οποία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή, απηύθυνε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Αν η Χαμάς σπάσει την ηρεμία και επιτεθεί στο Ισραήλ, η απάντησή μας θα είναι πολύ ισχυρή» τόνισε ο Νετανιάχου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Ιερουσαλήμ.

Από την πλευρά του ο Μπλίνκεν επανέλαβε «την πλήρη στήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται». Παράλληλα ο Αμερικανός υπουργός επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται ώστε η Χαμάς να μην «επωφεληθεί» από τη βοήθεια που θα δοθεί στη Γάζα για την ανοικοδόμησή της.

«Θα συνεργαστούμε στενά με τους εταίρους μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα επωφεληθεί από τη βοήθεια ανοικοδόμησης», δήλωσε ο Μπλίνκεν, διευκρινίζοντας ότι εντός των επομένων ωρών θα ανακοινώσει τη συμβολή των ΗΠΑ σε αυτή τη βοήθεια.

«Γνωρίζουμε ότι για να αποτρέψουμε μια επιστροφή στη βία πρέπει να εκμεταλλευθούμε τον χώρο που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσουμε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων και προκλήσεων», σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός.

Η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ Παλαιστινίων και του Ισραήλ, έπειτα από μεσολάβηση της Αιγύπτου και σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την Παρασκευή έπειτα από 11 ημέρες εχθροπραξιών. Πλέον βρίσκεται στην πέμπτη ημέρα της και εξακολουθεί να επικρατεί ηρεμία.

Ο Μπλίνκεν πρόκειται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα και να επισκεφθεί το Κάιρο και το Αμάν.