Αύριο οι ανακοινώσεις της Τεχεράνης για τη συντριβή του ουκρανικού Boeing

Αύριο οι ανακοινώσεις της Τεχεράνης για τη συντριβή του ουκρανικού Boeing

Η Τεχεράνη θα κάνει αύριο Σάββατο ανακοινώσεις σχετικά με τα αίτια της συντριβής του ουκρανικού αεροσκάφους, που είχε αναχωρήσει από την Τεχεράνη για το Κίεβο, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι οποίες θα γίνουν μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής που διερευνά τα αεροπορικά δυστυχήματα.  

Την εξέλιξη αυτή μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, επικαλούμενο μια πηγή με γνώση της υπόθεσης, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα Ουκρανοί εμπειρογνώμονες που ήδη είχαν μεταβεί στο Ιράν προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους της Ukraine International Airlines απέκτησαν πρόσβαση στα μαύρα κουτιά, ανακοίνωσε απόψε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

Τηλεφωνική συνδιάλεξη Ζελένσκι-Τριντό για το Boeing

Η Ουκρανία και ο Καναδάς συμφώνησαν να προωθήσουν τη διεξαγωγή μιας αντικειμενικής έρευνας σχετικά με τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

«Δεν θα πρέπει να διατυπώνονται εικασίες σχετικά με την τραγωδία. Η Ουκρανία και ο Καναδάς θα χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο για να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή μιας αντικειμενικής και πλήρους έρευνας» έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος.