Ν. Χαρδαλιάς για Δημοτικά σχολεία: «Αύριο οι ανακοινώσεις - Θετική η εμπειρία από Γυμνάσια και Λύκεια»

«Αύριο οι ανακοινώσεις - Θετική η εμπειρία από Γυμνάσια και Λύκεια»

Αύριο θα ανακοινωθεί η απόφαση για ενδεχόμενο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, προσθέτοντας ωστόσο ότι η εμπειρία από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μέχρι στιγμής είναι θετική. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι έως τώρα τα επιδημιολογικά στοιχεία, τόνισε ωστόσο ότι όλοι πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τις συστάσεις των ειδικών. 

Όπως δήλωσε ο κ. Χαραδαλιάς «Η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά, έχουμε καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέρα με τη μέρα προσαρμοζόμαστε», ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της εστίασης αλλά και δομών φιλοξενίας από τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επέστησε την προσοχή των πολιτών με αφορμή το άνοιγμα των εστιατορίων, ενώ σχετικά με ενδεχόμενο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου παρέπεμψε στις ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα, ωστόσο πρόσθεσε ότι η εμπειρία από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική.

«Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Την άποψη ότι μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία εξέφρασε και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΑ, υποπτέραρχος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου που έκανε σήμερα, Κυριακή, την ενημέρωση.

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε δύο νέα κρούσματα κορονοϊού και κανένα θάνατο στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο να φτάνει πλέον τα 2.878.