Αύριο οι ανακοινώσεις για την αγορά - 65.000 πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί

Αύριο οι ανακοινώσεις για την αγορά - 65.000 πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί

Αύριο θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για την λειτουργία της αγοράς σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη.

Όπως είπε τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας είναι πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα - βήμα σε αποφάσεις με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Δεν βάζει σε καμία ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις της Επιτροπής και θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή. Αυτό θα γίνει και αύριο» είπε.

Στη συνέχεια, και μετά από σχετική ερώτηση για την αγορά δήλωσε: «Στην κυβέρνηση υπάρχει ένα σύστημα και μια στρατηγική, με βάση τα δεδομένα τα οποία δίνουμε στους ειδικούς. Αν θα συγκριθούν τα σημερινά δεδομένα με αυτά στις 14.12.2020, όταν άνοιξε το click away, είναι καλύτερα τώρα. Είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση σήμερα. Θα δώσουμε τα δεδομένα και η Επιτροπή θα εισηγηθεί. Ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δισ. ευρώ, ίσως και περισσότερα».

Για τους εμβολιασμούς τόνισε ότι «μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί περίπου 65.000 άτομα, δηλαδή το 0,6% του συνόλου του πληθυσμού, ποσοστό που είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Διερευνητικές με Τουρκία

Σχετικά με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της εξωτερικής πολιτικής μας. Από την αρχή η Ελλάδα είχε συμπυκνώσει τη θέση της ότι σταματούν οι προκλήσεις, αρχίζουν οι συζητήσεις.

«Τώρα είμαστε σ’ αυτό το σημείο και η Τουρκία ζήτησε επανέναρξη διερευνητικών επαφών. Ο 61ος γύρος αποτελεί συνέχεια από εκεί που διακόπηκαν το 2016» είπε ενώ πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα προχώρησε σε συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο».

Εμβληματική μεταρρύθμιση το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Εμβληματική χαρακτήρισε την μεταρρύθμιση που προωθεί το νομοσχέδιο  του Υπουργείου Παιδείας ο κ. Χρ. Ταραντίλης τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει χρόνιες παθογένειες.

Παρακολουθήστε: