Attica Bank: Αύξηση κεφαλαίου fast track- Αποκόπτει το δικαίωμα τη Δευτέρα - Τι θα κάνουν Ellington και Bain Capital

Attica Bank: Αύξηση κεφαλαίου fast track- Αποκόπτει το δικαίωμα τη Δευτέρα - Τι θα κάνουν Ellington και Bain Capital

Με διαδικασίες fast track προχωρά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Attica Bank λόγω των σφικτών προθεσμιών ενώ δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση αν θα συμμετέχουν σε αυτή τη φάση οι ξένοι επενδυτές.

Ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν ανακοινώσεις που θα ανατρέψουν την εικόνα, μέχρι τη Δευτέρα, τα δεδομένα συγκλίνουν προς τις πληροφορίες που ήθελαν τους ξένους επενδυτές να εισέρχονται σε δεύτερη φάση και να τοποθετούνται μετά από αυτή την αύξηση, είτε με warrants είτε μέσω ομολόγου. Άλλες πληροφορίες ήθελαν τους ξένους επενδυτές και στα δύο σχήματα (Ellington που συμπράττει με το ΤΜΕΔΕ και BAIN με JC Flowers αντίστοιχα) να μην ξεπερνούν τη γραμμή των 15 εκ. ευρώ.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε η τράπεζα χθες οπότε συνέλεξε κάποιες υπογραφές και εγκρίσεις με μεγάλη ταχύτητα, η μετοχή της τράπεζα θα διαπραγματευθεί αύριο στις 19 Νοεμβρίου για τελευταία φορά με το δικαίωμα στην αύξηση.

Τη Δευτέρα η μετοχή ξεκινά τη διαπραγμάτευση χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατομμυρίων ευρώ και την ερχόμενη Πέμπτη στις 25 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων.

Η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων έχει ορισθεί να είναι η 3η Δεκεμβρίου. Οι μέτοχοι έχουν δικαίωμα μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου για να εξασκήσουν τα δικαιώματά τους.

Η κατανομή των νέων μετοχών και των αδιάθετων θα γίνει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, οπότε θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα της αύξησης κεφαλαίου. Οι νέες μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 14 Δεκεμβρίου.

Από χθες έχει ανακοινωθεί επίσης ότι η αύξηση κεφαλαίου, θα γίνει με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας, του ΤΧΣ, του ΤΜΕΔΕ και του e-ΕΦΚΑ, το οποίο διατηρεί το δικαίωμά του να αποχωρήσει αν θέλει εντός εξαμήνου μετά τη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση δικαιούνται να αποκτήσουν νέες μετοχές με αναλογία 49,5265 μετοχές για κάθε μία παλαιά μετοχή της Τράπεζας, με τιμή 0,20 ευρώ για κάθε νέα μετοχή.

Σε περίπτωση που η αύξηση δεν καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί έως του ποσού της κάλυψης, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 4548/2018.

Δεν πρόκειται να εκδοθούν κλάσματα των νέων Μετοχών και οι νέες Μετοχές που θα προκύψουν από την αύξηση θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης (01.01.2021-31.12.2021) και εφεξής, εφόσον η διανομή μερίσματος αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας.