Αθήνα για Ντιμιτρόφ: Κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια

Αθήνα για Ντιμιτρόφ: Κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια

Δυσαρέσκεια προκάλεσε στην Αθήνα η σημερινή τοποθέτηση του σκοπιανού Υπουργείου Εξωτικών σύμφωνα με την οποία η ποιότητα της συμφωνίας που θα επιτευχθεί μεταξύ των δύο χωρών είναι πιο σημαντική από τον χρόνο επίτευξής της.

Συγκεκριμένα όταν ο κυβερνητικός αξιωματούχος ρωτήθηκε να σχολιάσει την δήλωση Ντιμιτρόφ υποστήριξε με νόημα: «Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία όπως είπε ο Ζόραν Ζάεφ πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια».

Νωρίτερα και την ώρα που όλες τις πλευρές αναμένουν την επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ ώστε να κλείσει η συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ σημείωσε πως δεν χρειάζεται βιασύνη σε αυτή την εξαιρετικά λεπτή στιγμή στη διαδικασία.

Ακόμη, τονίζει πως η γειτονική χώρα εργάζεται εντατικά ώστε να υπάρξει λύση στο θέμα του ονόματος το συντομότερο δυνατό, μέχρι την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σημειώνει, τέλος, πως «η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη επίτευξης μόνιμης και βιώσιμης λύσης, αποδεκτής για τις δύο πλευρές, είναι μακράν σημαντικότερες από την ανάγκη η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός της όποιας προθεσμίας».