ΓΔ: 924,48 -2,81 (-0,30 %)

Τζίρος: 13,88 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 924,48 -2,81 (-0,30 %)

Τζίρος: 13,88 εκατ. €   RT

Αθ. Σκουτέλης: Πιθανή η μία δόση εμβολίου σε όσους νόσησαν

Αθ. Σκουτέλης: Πιθανή η μία δόση εμβολίου σε όσους νόσησαν

Για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος μίλησε ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων, Αθανάσιος Σκουτέλης στον ΑΝΤ1, εξηγώντας ότι «όποιος έχει νοσήσει από κορονοϊό, έχει αναπτύξει αντισώματα και το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί ότι θα χρειαστεί να κάνει μόνο μία δόση εμβολίου, για να είναι πλήρως καλυμμένος».

Όπως είπε ο κ. Σκουτέλης, ανακοινώσεις επί του θέματος θα πρέπει να αναμένονται την Δευτέρα από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων σημείωσε ότι «ένα άτομο θεωρείται ότι μπορεί να είναι ασφαλές 2 με 3 εβδομάδες μετά και την δεύτερη δόση του εμβολίου, γι' αυτό και βλέπουμε πολλά άτομα που έχουν κάνει την πρώτη δόση λίγο μετά να προσβάλλονται από κορονοϊό», κάτι που χαρακτήρισε ως φυσιολογικό.

Ο κ. Σκουτέλης επεσήμανε ότι «θα πρέπει όλοι μας, εμβολιασμένοι και μη, να φοράμε μάσκα, καθώς το συνολικό ποσοστό του πληθυσμού που έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου είναι μικρό» και υπάρχει ακόμη «πολύς δρόμος» για να διανύσουμε μέχρι την γενική ανοσία.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόταση Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών: Με μια μόνο δόση ο εμβολιασμός όσων έχουν νοσήσει