Αθ. Λινού: Να γίνονται μοριακά τεστ στα παιδιά μετά τα self tests

Αθ. Λινού: Να γίνονται μοριακά τεστ στα παιδιά μετά τα self tests

Να πάρει ένα τυχαίο δείγμα από τα παιδιά που δήλωσαν αρνητικά και να επαναλάβει με μοριακό τεστ για να επιβεβαιωθεί ότι τα self test είναι αξιόπιστα, πρότεινε στο υπουργείο Παιδείας η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, ερωτηθείς για το εάν τα self test μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για τo σταδιακό άνοιγμα της εστίασης και των μετακινήσεων. 

Μιλώντας στον Ant1 η καθηγήτρια  επεσήμανε ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν θετικοί να μην κινδυνέψουν να γίνουν αντικείμενο ρατσισμού, ενώ αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα από τα κρούσματα που δηλώθηκαν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, τόνισε πως είναι βελτιωμένη διευκρινίζοντας ωστόσο «αν η μεθοδολογία των κατ' οίκον τεστ δεν έχει ψευδώς αρνητικά».

Για την δυσπιστία που εκφράζει μερίδα πολιτών σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, δήλωσε πως οι πολίτες έπρεπε να ενημερωθούν εξ αρχής με ειλικρίνεια για το χαμηλό ποσοστό επιπλοκών. «Ο κίνδυνος του να μην εμβολιαστούν είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που θα παρουσιαστεί εάν δεν κάνουν το εμβόλιο», είπε η Αθηνά Λινού.