7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Αθ. Κοντογεώργης: Στόχος να γίνουν πάνω από 3 εκατ. εμβολιασμοί τον Ιούνιο

Αθ. Κοντογεώργης: Στόχος να γίνουν πάνω από 3 εκατ. εμβολιασμοί τον Ιούνιο

Υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση του προγράμματος «Ελευθερία» και στόχος μας είναι τον Μάιο να γίνουν πάνω από 2 εκατ. εμβολιασμούς και 3 εκατ. τον Ιούνιο, ώστε να μπορέσουμε να πούμε ότι θα είμαστε μέσα στο καλοκαίρι ένα μεγάλο ποσοστό ανοσίας, είπε ο γ.γ. Συντονισμού της κυβέρνησης.

Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των πολιτών στους εμβολιασμούς, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης στην ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι ξεπεράστηκε το ρεκόρ των 3 εκατ. εμβολιασμών ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 64.000 εμβολιασμοί.

Όσον αφορά την αποστολή SMS για τις μετακινήσεις ανέφερε ότι αυτό το μέτρο θα λήξει στις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει και ο τουρισμός.

Παράλληλα, ο κ. Κοντογεώργης εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την αποδοχή του μέτρου του self test, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είμαστε ικανοποιημένοι και από τα self test, η κοινωνία και η αγορά και το δημόσιο έχει αγκαλιάσει το μέτρο.

Όσον αφορά τα σχολεία, σημείωσε ότι την εβδομάδα της Διακαινησίμου θα υπάρχουν ανακοινώσεις και για τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που δεν έχουν ανοίξει.

Σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού, υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει η προβολή της χώρας και ήδη υπάρχουν προκρατήσεις. “Θα λειτουργήσουμε με ασφάλεια το καλοκαίρι”, είπε.