Αθ. Εξαδάκτυλος: Τα μέτρα έχουν αποδώσει, απλώς δεν έχουν φέρει ακόμα αποτέλεσμα

Αθ. Εξαδάκτυλος: Τα μέτρα έχουν αποδώσει, απλώς δεν έχουν φέρει ακόμα αποτέλεσμα

Για τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «επιβάλλουν οι συνθήκες να μην αλλάξουν τα μέτρα» τονίζοντας παράλληλα ότι «οι μεταλλάξεις έχουν αλλάξει το τοπίο». «Εκτιμώ ότι τα μέτρα έχουν αποδώσει, απλώς δεν έχουν φέρει ακόμα το αποτέλεσμα», είπε για τα μέτρα που ισχύουν.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι στην Επιτροπή «δεν κάνουμε παρέλαση». Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιατρών σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Κοτανίδου είπε ότι δεν βοηθά αυτή η συζήτηση καθώς προκαλεί σύγχυση στον κόσμο και «θα χάσουμε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Σχετικά με το επίκαιρο θέμα της Καθαράς Δευτέρας και του χαρταετού είπε πως «είναι θέμα» το οποίο ωστόσο, δεν έχει συζητηθεί ακόμα. «Όλοι ξέρουμε ότι στο χαρταετό οι άνθρωποι κρατούν αποστάσεις, ότι δεν μεταδίδεται από την καλούμπα και ότι όλοι το χρειάζονται», παραδέχτηκε, επισημαίνοντας ωστόσο πως «αν έχουμε συγκεντρώσεις ατόμων σε μεγάλες ομάδες, θα υπάρχει πρόβλημα».

Τέλος, αναφερόμενος στην αναστολή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, στην οποία προχώρησαν κάποιες χώρες επεσήμανε πως σημασία δεν έχει «η ανάλυση του καθενός αλλά η Επιτροπή» και εκτίμησε πως «τα εμβόλια είναι ασφαλή» εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως «το τι κάνει ένα άλλο κράτος δεν είναι απαραίτητα το καλό».