Αθ. Εξαδάκτυλος: «Γιατροί που δήλωσαν εθελοντές δέχτηκαν επίθεση από συναδέλφους του ΕΣΥ»

Αθ. Εξαδάκτυλος: «Γιατροί που δήλωσαν εθελοντές δέχτηκαν επίθεση από συναδέλφους του ΕΣΥ»

Ιδιώτες γιατροί που δήλωσαν εθελοντές δέχθηκαν επίθεση από μερίδα συναδέλφων που εργάζονται στο ΕΣΥ, κατήγγειλε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθ. Εξαδάκτυλος, τονίζοντας πως χαρακτηριστικά πως το σύστημα δεν ήθελε να τους απορροφήσει όλους.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6 ανέφερε ότι «ένιωσαν ανεπιθύμητοι», αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο η ΕΙΝΑΠ και η ηγεσία της εκφράζει το σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών. «Η εμβέλειά τους στο σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών είναι παρά πολύ μικρή και είμαστε έτοιμοι να το μετρήσουμε», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, διευκρινίζοντας ότι μιλά για το συνδικαλιστικό κομμάτι και όχι για την ιατρική και επιστημονική τους επάρκεια. 

Όσον αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ανταπόκριση των ιδιωτικών γιατρών, στο κάλεσμα να ενταχθούν με ειδικές συμβάσεις στο ΕΣΥ στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως οι ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σε μεγάλο βαθμό.

Προσδιόρισε τον αριθμό των όσων προσφέρθηκαν σε 210 πανελλαδικά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για γιατρούς με υψηλή εξειδίκευση, έτοιμους να βοηθήσουν την κατάσταση.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τους πνευμονολόγους, οι οποίοι έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το σύστημα Υγείας, αφού φροντίζουν, όπως είπε, ασθενείς ιδιωτικά και έτσι δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν πιέζοντας περισσότερο το ΕΣΥ.