7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Αθ. Εξαδάκτυλος: Γιατί αποφασίσαμε να μην ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Αθ. Εξαδάκτυλος: Γιατί αποφασίσαμε να μην ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Τους λόγους τους οποίους οδήγησαν στην απόφαση για μη άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών εξήγησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημειώνοντας ότι ένας από τους βασικούς λόγους ήταν ότι εκεί δεν μπορούν να τηρηθούν μέτρα ασφαλείας.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα για τους λόγους τους οποίους οδήγησαν στην απόφαση για μη άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε δεδομένου ότι εκεί δεν μπορούν να τηρηθούν μέτρα ασφαλείας και θα πρέπει να δούμε πρώτα πως θα προχωρήσει η κατάσταση.

Παράλληλα λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η βρετανική μετάλλαξη, που είναι η κυρίαρχη μορφή κορονοϊού στην Ελλάδα, μεταδίδεται έντονα στα μικρά παιδιά, αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία προτού παρθεί απόφαση για ένα ενδεχόμενο άνοιγμα.

«Συνήθως περιμένουμε δύο εβδομάδες, θα ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια την Δευτέρα, θα δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα προχωρούμε αλλά και την αποτίμηση όλων των δραστηριοτήτων μας αυτή την εποχή και μετά να κάνουμε αυτό το άνοιγμα.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά και μας το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας από 15 Μαΐου χαλαρώνουν περαιτέρω τα μέτρα