Αθ. Εξαδάκτυλος: Ανοιχτό λιανεμπόριο με όρους για να μην δημιουργηθούν λαοθάλασσες

Αθ. Εξαδάκτυλος: Ανοιχτό λιανεμπόριο με όρους για να μην δημιουργηθούν λαοθάλασσες

Υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου με όρους που δεν θα δημιουργήσουν λαοθάλασσες στους εμπορικούς δρόμους, τάχθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης.

«Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι οποιαδήποτε έναρξη δραστηριότητας, δεν θα συμβάλλει σε κάποιο βαθμό, ανάλογα με την δραστηριότητα και τον τρόπο που θα ασκηθεί, θα συμβάλλει στην διασπορά της νόσου. Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν τόσο μεγάλο κίνδυνο και αυτό έχει αποδειχθεί στο παρελθόν. Το λιανεμπόριο, εφόσον ασκηθεί με όρους που δεν θα δημιουργήσουν λαοθάλασσες στους εμπορικούς δρόμους το Σαββατοκύριακο, θα μπορούσε να ανοίξει, δεδομένου και ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη να λειτουργήσει το εμπόριο», υπογράμμισε.

Επισήμανε πάντως ότι είναι αντιφατικό να μιλάμε για άνοιγμα αγοράς, μετά από αυτά τα δεδομένα σε κρούσματα και διασωληνωμένους.

«Δεν πρέπει να προδικάζουμε το τι θα πούμε εμείς στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων», σχολίασε, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση προτείνει πιθανή άρση των μέτρων, η επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει, όπως ο γιατρός προτείνει θεραπεία και ο ασθενής αποφασίζει αν θα την ακολουθήσει.

Όπως είπε, καμία δραστηριότητα δεν μπορεί να ανοίξει με πλήρη ασφάλεια.

«Αν δεν υπήρχε το lockdown θα είχαμε ζήσει τον "Αρμαγεδώνα" της Πορτογαλίας και της Αγγλίας, δεν είναι σωστό να λέμε ότι δεν απέδωσαν τα μέτρα. Αν είχαμε και πλήρη εφαρμογή των μέτρων, θα είχαμε και άλλη, διαφορετική εικόνα», υπογράμμισε.

Για την κριτική ότι ελήφθησαν λανθασμένα περιοριστικά μέτρα, σημείωσε ότι στο διάστημα που προηγήθηκε υπήρξαν και πανηγύρια και συγκεντρώσεις.