7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Αθ. Εξαδάχτυλος: Απευχόμαστε ένα νέο lockdown - Τα εμβόλια προστατεύουν από τις μεταλλάξεις

Αθ. Εξαδάχτυλος: Απευχόμαστε ένα νέο lockdown - Τα εμβόλια προστατεύουν από τις μεταλλάξεις

Το γεγονός πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει και όλοι θα πρέπει να δείξουν την πρέπουσα προσοχή επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ταυτόχρονα πως μέχρι στιγμής φαίνεται πως τα υπάρχοντα εμβόλια αντιμετωπίζουν όλες τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στο μέλλον, ο κ. Εξαδάχτυλος ανέφερε πως «απευχόμαστε να χρειαστεί να προτείνουμε νέους περιορισμούς. Για αυτό κάνουμε έκκληση στους ανθρώπους να προσέχουν».

Σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού, ο πρόεδρος του ΠΙΣ έκανε λόγο για «άσκηση ισορροπίας. Για να λυθεί επιτυχώς αυτή η εξίσωση χρειάζεται η βοήθεια όλων ως προς την τήρηση των μέτρων», ενώ υπογράμμισε πως οι ειδικοί αναζητούν τον τρόπο μετάβασης σε μια ζωή χωρίς περιορισμούς με ασφάλεια. «Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε συνεχώς αναθεωρήσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση για τα self tests σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικό και λοιπό προσωπικό στις σχολικές μονάδες της χώρας ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία, ενώ αρχικά έγινε συζήτηση για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα, αν και, όπως είπε, δεν μετείχε σε μια συνεδρίαση, όπου μπορεί να συζητήθηκε το θέμα εκεί.