Αστυνομικοί που παρακολουθούν... μεταπτυχιακά να αναλάβουν την φύλαξη στα ΑΕΙ !
Δημήτρης Μάρδας

Αστυνομικοί που παρακολουθούν... μεταπτυχιακά να αναλάβουν την φύλαξη στα ΑΕΙ !

Αστυνομικοί που ως φοιτητές έχουν παρακολουθήσει μαθήματα για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού πρέπει να αναλάβουν τη φύλαξη των πανεπιστημίων! Αυτό προτείνει, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, σε άρθρο του για τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Παιδείας.

Συστήνει μάλιστα τα άτομα αυτά «να ενταχθούν σε ένα ολιγομελές σώμα και σε συνεργασία με τους security των πανεπιστημίων να εποπτεύουν τους χώρους και να παρεμβαίνουν».

«Σε κάθε πανεπιστήμιο παραβρίσκεται ένας αριθμός αστυνομικών εν ενεργεία, που ως φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα με σκοπό την απόκτηση ενός δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού διπλώματος. Κυκλοφορούν λοιπόν στους χώρους του για κάτι χρόνια σε ώρες εκτός της υπηρεσίας τους. Είναι εξοικειωμένοι με το πανεπιστημιακό περιβάλλον και ουδείς γνωρίζει ποιοι είναι», αναφέρει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του, «τα άτομα αυτά μετά τη λήψη του πτυχίου ή του μεταπτυχιακού τους διπλώματος, θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ένα ολιγομελές σώμα και σε συνεργασία-συντονισμό με τις τους ιδιωτικούς φύλακες του πανεπιστημίου, να εποπτεύουν τους χώρους του και να παρεμβαίνουν».

Όπως γράφει οι παραπάνω «θα αποτελούν ένα μικρό πυρήνα, με «έδρα» εκτός του πανεπιστημίου και θα κυκλοφορούν χωρίς στολή φυσικά. Έχουν τη γνώση αντιμετώπισης αξιόποινων πράξεων, διαθέτοντας επίσης προανακριτικές αρμοδιότητες όπως και για έρευνα-έλεγχο-σύλληψη».

Από τους «Σύρους επενδυτές», μέχρι την πρότασή του περί δημιουργίας ενός θερινού Νταβός στην Ελλάδα ή το «κονσέρτο Μπιγιονσέ», ο πρώην υπουργός έχει κατά καιρούς καταθέσει στο δημόσιο διάλογο διάφορες απίστευτες προτάσεις για πολλά και διαφορετικά θέματα.

Το Μάιο μάλιστα στην πρώτη φάση της πανδημίας, είχε υποστηρίξει ότι πρέπει να υπολογίζονται και οι αυτοκτονίες λόγω lockdown στον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό.

«Με αυτό τον τρόπο θα υπολογιστεί και η αποτελεσματικότητα των μέτρων που ελήφθησαν», όπως είχε αναφέρει σε ανάρτησή του», προκαλώντας την απάντηση της κυβέρνησης, η οποία καλούσε τον Αλ. Τσίπρα να καταδικάσει την ανάρτηση του πρώην υπουργού του.