ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1951η
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

AstraZeneca: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να φέρουμε το εμβόλιο στους Ευρωπαίους χωρίς κέρδος

AstraZeneca: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να φέρουμε το εμβόλιο στους Ευρωπαίους χωρίς κέρδος

Για μια «εποικοδομητική και ανοιχτή συζήτηση» κάνει λόγο η ανακοίνωση της AstraZeneca σχετικά με τη συνάντηση που είχε η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρείας το βράδυ της Τετάρτης με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αφορούσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία στις παραδόσεις του εμβολίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Είχαμε μια εποικοδομητική και ανοιχτή συζήτηση για τις περιπλοκές της αύξησης της κλίμακας παραγωγής του εμβολίου μας και τις προκλήσεις που έχουμε συναντήσει. Δεσμευτήκαμε σε ακόμα πιο στενό συντονισμό για να χαράξουμε από κοινού ένα μονοπάτι για την παράδοση του εμβολίου μας τους προσεχείς μήνες, καθώς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να φέρουμε αυτό το εμβόλιο σε εκατομμύρια Ευρωπαίους χωρίς κέρδος κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της ΕΕ και της φαρμακευτικής AstraZeneca δεν κατέστη δυνατό να αρθεί το αδιέξοδο για τις καθυστερημένες παραδόσεις εμβολίων. «Η Ευρώπη είναι στο σκοτάδι σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί κατά το επόμενο τρίμηνο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ανώτερος κοινοτικός αξιωματούχος.

«Λυπούμαστε για τη συνεχιζόμενη έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το πρόγραμμα παράδοσης», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ με tweet, προσθέτοντας ότι η ΕΕ ζητούσε ένα σαφές σχέδιο από την AstraZeneca για την ταχεία παράδοση δόσεων του εμβολίου που έχει προαγοράσει το μπλοκ για το πρώτο τρίμηνο.

«Η ΕΕ παραμένει ενωμένη και σταθερή. Οι συμβατικές υποχρεώσεις πρέπει να τηρούνται, τα εμβόλια πρέπει να παραδίδονται στους πολίτες της ΕΕ. [...] Θα συνεργαστούμε με την εταιρεία για να βρούμε λύσεις και να παρέχουμε εμβόλια γρήγορα για τους πολίτες της ΕΕ», έγραψε στο Twitter η κα Κυριακίδου.