Ασπρόπυργος: Ομάδα 100 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών

Ασπρόπυργος: Ομάδα 100 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών
Φωτογραφία αρχείου

Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 7.30 μ.μ., στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο, με αφορμή όπως φαίνεται την παράταση του lockdown στη Δυτική Αττική. Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 100 ατόμων, κυρίως νεαρών, συγκεντρώθηκε στην περιοχή Γκοριτσά και άρχισε να ρίχνει μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων. Στη συνέχεια προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους, που δεν τηρούσαν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Οι νεαροί παραμένουν στην περιοχή, ενώ στο σημείο μετέβησαν ενισχύσεις από την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει μέχρι στιγμής μια προσαγωγή.

Πριν από ένα 24ωρο σημειώνεται πως αποφασίστηκε η παράταση του αυστηρού lockdown που έχει επιβληθεί στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας- Ειδυλλίας, λόγω του επιδημιολογικού φορτίου στην περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική παραμένει ανησυχητική, όπως προκύπτει από την ανάλυση των επιμέρους επιδημιολογικών δεικτών», δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μετά την απόφαση για παράταση του αυστηρού lockdown έως τις 30 Δεκεμβρίου. 

Υπενθυμίζεται πως ένταση είχε δημιουργηθεί στον Ασπρόπυργο και στις 20 Δεκέμβρη, όταν ομάδα περίπου 60 νεαρών, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανήλικοι, που εμφανίζονταν ως αρνητές του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις.