Ασπίδα στις τουρκικές προκλήσεις το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ
Τ. Χατζηβασιλείου

Ασπίδα στις τουρκικές προκλήσεις το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

«Ασπίδα» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις κατάφερε να βάλει η χθεσινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ,  διεθνολόγος και Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Τάσος Χατζηβασιλείου μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3, ενώ πρόσθεσε ότι ο μαραθώνιος επαφών του υπουργείου Εξωτερικών έφερε θετικά αποτελέσματα. 

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι το κείμενο των συμπερασμάτων είναι θετικό και υποστηρικτικό και το μήνυμα της Ευρώπης είναι το τρίπτυχο «αλληλεγγύη, αποκλιμάκωση και διάλογος». 

Κληθείς δε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί γερμανικών διαφωνιών με αφορμή τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ, ο κ. Χατζηβασιλείου  επισήμανε ότι η Άνγκελα Μέρκελ και η γερμανική κυβέρνηση δεν κρύβουν την επιλογή για αποκλιμάκωση της έντασης και δε σταματούν να χαρακτηρίζουν προκλητικές τις κινήσεις της Τουρκίας.

Τέλος, υποστήριξε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νϊκος Δενδιας παρουσίασε στους ομολόγους του στοιχεία και αποδείξεις ότι η Τουρκία παίζει συνέχεια με τη φωτιά, αναφερόμενος στο περιστατικό με την επακούμβηση των δύο φρεγατών.