7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Ασφαλιστικό και αξιολόγηση εκπαιδευτικών στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης

Ασφαλιστικό και αξιολόγηση εκπαιδευτικών στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης
Eurokinissi

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 14:00 με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, ενώ στις 17:00 θα απευθύνει χαιρετισμό στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο Ζάππειο.

Όπως είχε γράψει το liberal.gr από την περασμένη Παρασκευή, το Ασφαλιστικό και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα είναι τα δύο ζητήματα που θα τεθούν στο επίκεντρο του αυριανού υπουργικού συμβουλίου. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει και επισήμως το μήνυμα ότι η χώρα αλλάζει σελίδα, μετά την περιπέτεια του κορονοϊού και να καθορίσει τα επόμενα βήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal ο πρωθυπουργός ενώπιον των μελών υπουργικού συμβουλίου θα ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα προχωράει στην οδό της ανάκαμψης και της ανάπτυξης με βασικό όχημα τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου αναμένεται να παρουσιάσει το καινούργιο πλαίσιο για το Ασφαλιστικό, στο οποίο το Μέγαρο Μαξίμου αποδίδει μεγάλη σημασία. 

Επίσης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο για την πορεία του νέου νομοσχεδίου που θα αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο

Αναλυτικά, στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν:

 • Εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη με θέμα: H κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας - Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
 • Παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών.
 • Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Παναγιώτη Τσακλόγλου και την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά, β) Νομοσχέδιο για την παιδική προστασία.
 • Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Αναπτυξιακός νόμος: Ελλάδα 2.0, β) Εκσυγχρονισμός του δικαίου ανταγωνισμού και ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/1.
 • Παρουσίαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του  νομοσχεδίου για τη διάρθρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την οργάνωση και λειτουργία της Αστυνομικής Ακαδημίας.
 • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2017/2455, 2019/1995, σχετικά με τον φόρο προστιθέμενης αξίας κατά την εξ αποστάσεως πώληση αγαθών και παροχή υπηρεσιών.
 • Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
 • Ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση για το νέο Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.
 • Ενημέρωση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Μετανάστευσης 2021-2027.
 • Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την έγκριση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων.
 • Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα, σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 42/30.9.2020 ως προς τον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2021.
 • Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα σχετικά με την επιλογή Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και Προέδρου του Αρείου Πάγου.
 • Εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την επιλογή Προέδρου και Αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
 • Εισήγηση από τον υπουργός Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα σχετικά με την πρόταση για την επιλογή Διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
 • Εισήγηση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σχετικά με τον καθορισμό της ετήσιας χορηγίας του Δημοσίου προς τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.
 • Εισήγηση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο για τον απολογισμό και προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου: α) Παρουσίαση απολογισμού α’ εξαμήνου 2021, β) Έγκριση στόχων 2022, γ) Έγκριση αναθεωρήσεων Ενοποιημένου Σχεδίου Δράσης, δ) Παρουσίαση και έγκριση του αναθεωρημένου Σχεδίου Ελλάδα Μπροστά 2.0.