Άρση μέτρων: Ανοίγουν γυμναστήρια, επανέρχεται η μουσική στις παραλίες

Άρση μέτρων: Ανοίγουν γυμναστήρια, επανέρχεται η μουσική στις παραλίες

Σε περαιτέρω αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους ΚΑΔ της οικονομίας προχωρά η κυβέρνηση, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκο Παπαθανάση, να κάνει σήμερα τις σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 15 Ιουνίου, η επαναφορά της μουσικής στις παραλίες από την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, αλλά και η επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων των νυχτερινών κέντρων από τις 8 Ιουνίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, από την πλευρά του, είπε ότι θα προκύπτει από τις ανακοινώσεις, ότι το σύνολο της οικονομίας ανοίγει από τώρα έως την 1η Ιουλίου και αυτό θα είναι ένα διάστημα που θα ανοίξουν οι περισσότεροι τομείς της οικονομίας.

Εξάλλου, εχθές, δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Εσωτερικών, για τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων σε οργανωμένες και μη παραλίες για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, Σύμφωνα με αυτή, ορίζεται ως ανώτατος αριθμός λουόμενων σε 1.000 τ.μ. παραλίας τα 40 άτομα, ενώ ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζονται τα 4 μέτρα, διασφαλίζοντας παράλληλα ως προς τις ανοικτές ομπρέλες κατ’ ελάχιστη απόσταση 1 μέτρο μεταξύ των περιμέτρων των σκιάστρων τους.

Παράλληλα, επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο λειτουργίας του καταστήματος, ενώ υπάρχει η ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας για τους εργαζόμενους.