Άρπαξαν κάλπη από εκλογικό τμήμα στα Εξάρχεια

Άρπαξαν κάλπη από εκλογικό τμήμα στα Εξάρχεια

Ένταση επικράτησε στα Εξάρχεια, όπου λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο 33ο εκλογικό τμήμα στην οδό Κωλέττη 35, άρπαξαν μία κάλπη και στη συνέχεια την έκαψαν στην πλατεία της περιοχής. 

Μάλιστα, κατά την απομάκρυνσή τους πέταξαν καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονται στο σημείο. Οι περίπου 10 δράστες κατάφεραν να διαφύγουν. Οι δύο από αυτούς μπήκαν ως ψηφοφόροι δήθεν στο σχολείο, λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες και αιφνιδιαστικά άρπαξαν μία και τράπηκαν σε φυγή.

Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων αλλά και της κάλπης, προκειμένου αυτή να επιστραφεί στο εκλογικό τμήμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στο εκλογικό τμήμα, όπου εκλάπη η κάλπη, η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή, 14 Ιουλίου. 

Παράλληλα, όπως ανέφεραν πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από κύκλους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η εκδοχή της επίθεσης σε εκλογικό κέντρο στα Εξάρχεια, με σκοπό την αρπαγή κάλπης, είχε συζητηθεί ειδικά χτες σε σύσκεψη που έγινε στην ΓΑΔΑ, παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου. 

Ο Αρχηγός μετέβη στη ΓΑΔΑ, ακριβώς γι'' αυτό το σκοπό, και ζήτησε να ληφθούν συγκεκριμένα αστυνομικά μέτρα, με διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στα πέντε σχολεία των Εξαρχείων, (τρία γύρω από την πλατεία και δύο στην ευρύτερη περιοχή), τα οποία θα λειτουργούσαν ως εκλογικά κέντρα, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά, τυχόν επίθεση για αρπαγή κάλπης από αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό, στο σχολείο υπήρχε αστυνομική δύναμη αλλά οι δράστες πέταξαν ένα δακρυγόνο δημιουργώντας σύγχυση, καταφέρνοντας έτσι να διαφύγουν.