Αρνητικά τα τεστ για κορονοϊό στο προσωπικό του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ»

Αρνητικά τα τεστ για κορονοϊό στο προσωπικό του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ»

Συνολικά 105 τεστ για κορονοϊό που πραγματοποιήθηκαν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ», μετά τον εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων του ιού σε τρεις γιατρούς και μία νοσηλεύτρια.

Συγκεκριμένα, αρνητικά ήταν και τα 105 που διενεργήθηκαν σε 90 υγειονομικούς και 15 ασθενείς, ενώ σε εξέλιξη παραμένει η διαδικασία ιχνηλάτησης μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η μετάδοση του κορονοϊού έγινε κατά πάσα πιθανότητα από την εισαγωγή ασθενούς ο οποίος αρχικά εισήχθη στη β' παθολογική κλινική του νοσοκομείου, με τα τεστ για τον ιό να βγαίνουν αρνητικά και τρεις μέρες αργότερα να εμφανίζει συμπτώματα του ιού, τα οποία και επαληθεύτηκαν σε δεύτερο τεστ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ (13/5) της ΕΡΤ1 συνολικά 4 ασθενείς, 3 γιατροί και 1 νοσηλεύτρια έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Οι 4 ασθενείς μεταφέρθηκαν εν συνεχεία σε νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το «ΕΛΠΙΣ» από το πρωί σταμάτησε να εφημερεύει, προκειμένου να διεξαχθούν απολυμάνσεις στις κλινικές της υγειονομικής δομής.