Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 20:55

Αλέξανδρος Διαμάντης
-A +A

Σόου Πολάκη στην προανακριτική: Αρνήθηκε να κάτσει στο έδρανο του μάρτυρα

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 20:55
Αρνήθηκε να κάτσει στο έδρανο του μάρτυρα

Το δικό του σόου επιχείρησε να στήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της προανακριτικής επιτροπής, στην οποία είχε κληθεί ως μάρτυρας. Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αντί να καθίσει, όπως προβλέπεται, απέναντι από τους βουλευτές, στη θέση που κάθονται οι μάρτυρες, επίλεξε να καθίσει δίπλα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η επαναστατική γυμναστική του κ. Πολάκη δεν έμεινε ασχολίαστη από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι στηλίτευσαν τη στάση του πρώην Υπουργού, ο οποίος κατέδειξε όπως έλεγαν αργότερα μια πλήρως αντικοινοβουλευτική στάση. 

Μάλιστα, όταν ξεκίνησε η διαδικασία ο πρώην Υπουργός υποστήριξε ότι δεν… νιώθει μάρτυρας, αλλά κατήγορος μιας επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis. Ουσιαστικά ο κ. Πολάκης, μετά τον Αλέξη Τσίπρα, πήρε «αγκαλιά» τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο Παπαγγελόπουλου. «Η χθεσινή διεύρυνση ήταν ομολογία αποτυχίας. Δεν της βγήκε η πρώτη Προανακριτική ότι είναι σκευωρία και γι' αυτό προχώρησε σε άλλες κατηγορίες. Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και συνέβαλε στη χρεοκοπία της χώρας», σημείωσε σύμφωνα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε σε δήθεν περιπτώσεις υπερκοστολόγησης φαρμάκων. «Η πρώτη μπάζα για τη Novartis ήταν η προμήθεια των αντιδραστηρίων που αγοράστηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ με τιμές 8πλασιες», είπε κατά τη διάρκεια της εξέτασής του και αφού είχε προηγηθεί κόντρα με τους βουλευτές της ΝΔ Θάνο Πλέυρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο:

-Θάνος Πλεύρης: Γιατί δεν κάθεσαι στην υπουργική θέση; (σ.σ.στη θέση που κάθονται οι μάρτυρες)

-Δημήτρης Μαρκόπουλος: Εμείς σε θέλουμε «Υπουργό». Στα ψηλά, θα μας στραβολεμιάσεις εκεί που είσαι.

-Παύλος Πολάκης: Μην ανησυχείς Μαρκόπουλε. Δεξιά βρίσκομαι. Θα με δεις.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πολάκης είχε αρχικά τοποθετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος της Επιτροπής, ωστόσο λόγο της εμπλοκής του στην υπόθεση (είχε υπονοήσει ότι γνωρίζει την ταυτότητα των «κουκολοφόρων» μαρτύρων) εξαιρέθηκε με απόφαση της Επιτροπής. 

Τέλος ο πρώην Υπουργός φέρεται, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου  να αναφέρθηκε στις μεθοδεύσεις για τις υπερτιμολογήσεις  για τα φάρμακα taasigna, gileynia και loucentis , φάρμακα που υπάρχουν στην δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis. 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα