Αρνείται την συμμετοχή του στη δολοφονία της φοιτήτριας ο 21χρονος Ροδίτης

Αρνείται την συμμετοχή του στη δολοφονία της φοιτήτριας ο 21χρονος Ροδίτης

Αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας ο νεαρός Ροδίτης που κρατείται από τους λιμενικούς ως βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση, μαζί με 19χρονο Αλβανό ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του.

Όπως έγινε γνωστό ο 21χρονος Ροδίτης ζήτησε δια του συνηγόρου του, 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί.

Μέχρι αυτή την στιγμή η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ρόδου από το Λιμεναρχείο, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα. Στην συνέχεια η δικογραφία θα μελετηθεί από τον εισαγγελέα που θα αποφασίσει ποιες κατηγορίες θα ασκηθούν στους δύο εμπλεκόμενους.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται ότι σκότωσαν τη φοιτήτρια στο σπίτι του ενός εξ αυτών, επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις και αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, μετέφεραν το πτώμα της στην παραλία της Λίνδου και το πέταξαν στη θάλασσα, όπου και βρέθηκε.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η φοιτήτρια φαίνεται πως ήταν ζωντανή όταν οι δράστες την πέταξαν στην θάλασσα, στην περιοχή της Λίνδου, καθώς ο ιατροδικαστικός έλεγχος καταδεικνύει πως νερό είχε εισρεύσει στα πνευμόνια της.

Οι δύο άνδρες φέρονται να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος του εγκλήματος.

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται, καθότι οι Αρχές εξετάζουν εάν οι δύο δράστες έχουν πετάξει πειστήρια στην θαλάσσια περιοχή όπου εγκατέλειψαν το σώμα της φοιτήτριας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται επίσης ένα λευκό όχημα που εικάζεται πως χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά του σώματος της κοπέλας. Το όχημα θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια ώστε να διαπιστωθεί εάν φέρει δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του θύματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ