Αρνείται να καταθέσει η Ελ. Τουλουπάκη στην προανακριτική

Αρνείται να καταθέσει η Ελ. Τουλουπάκη στην προανακριτική

Αρνείται, τουλάχιστον προς στιγμή, να καταθέσει στην προανακριτική Επιτροπή η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μολονότι μέχρι χθες αργά το βράδυ θεωρούνταν βέβαιο ότι θα παραστεί στην Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ε. Τουλουπάκη με επιστολή της που έφθασε στη γραμματεία της Επιτροπής εκφράζει αντιρρήσεις σχετικά με τον τρόπο κλήτευσής και ουσιαστικά λέει «όχι» σε μια εξέταση. 

Να θυμίσουμε ότι στις 30 Ιανουαρίου η ίδια είχε ζητήσει 15μερη παράταση στην ακρόαση της από την επιτροπή, αίτημα που τότε είχε γίνει δεκτό ενώ σε άλλη επιστολή είχε αρνηθεί να καταθέσει ως κατηγορούμενη, πρόταση που είχε κατατεθεί από το Κίνημα Αλλαγής. Εκείνη την περίοδο υπογράμμιζε ότι το αίτημα παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας της και επισήμαινε ότι αυτό συμβαίνει ενώ διενεργείται σε βάρος της προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Novartis από τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Κι όλα αυτά την στιγμή που, παρά τις επιστολές της προανακριτικής, ακόμα δεν έχει αποστείλει το σύνολο της δικογραφίας στη Βουλή. Και κυρίως κρατά στο συρτάρι της την αλληλογραφία με το FBI, σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Έγγραφα, δηλαδή, που όφειλε εξ αρχής να έχει διαβιβάσει, αλλά υποστηρίζει ότι απαιτείται άδεια πρώτα από τις Αμερικάνικες αρχές.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι πλην τις επιστολές από την προανακριτική, η Ε. Τουλουπάκη έχει κληθεί από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή να προχωρήσει στην αποστολή των εγγράφων. «Επιβάλλεται να αποστείλει τόσο προς ημάς, όσο και προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής» κάθε κρίσιμο για την διερεύνηση της υπόθεσης έγγραφο γιατί κατά την ποινική προδικασία δεν τίθεται καμία απαγόρευση από την ελληνική έννομη τάξη», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαρής πριν από λίγες μέρες.