Αυστρία - Kορονοϊός: «Αρκετά κρίσιμη» η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βιέννης

«Αρκετά κρίσιμη» η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βιέννης

Ως «αρκετά κρίσιμη» εξαιτίας των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων SARS-CoV-2, χαρακτηρίζει απόψε ο Σύνδεσμος Υγειονομικών Υπηρεσιών της Βιέννης, την κατάσταση στα νοσοκομεία της αυστριακής πρωτεύουσας, στην οποία μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.107 νέα κρούσματα.

Όπως  μάλιστα ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Συνδέσμου, Νίνα Μπρένερ-Κιούνγκ, 531 ασθενείς Covid-19 βρίσκονται σε νοσοκομειακή περίθαλψη στο δίκτυο υγείας, 115 από αυτούς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όσον αφορά τις κλίνες εντατικής θεραπείας, το Σαββατοκύριακο βρίσκονταν ακόμη στο τέταρτο στάδιο του σχεδίου έξι σταδίων για την αντιμετώπιση κατάστασης κρίσης, το οποίο παρέχει δυνατότητα για 150 ασθενείς με ανάγκες εντατικής θεραπείας.

Να σημειωθεί ότι σε 35 ανέρχονταν οι κλίνες εντατικής θεραπείας που ήταν ακόμη διαθέσιμες, και δεδομένου ότι κατά μέσο όρο δύο έως τέσσερις νέοι ασθενείς προστέθηκαν καθημερινά στο πρόσφατο παρελθόν, υπάρχει ακόμη περιθώριο σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο, όσον αφορά τις κανονικές κλίνες, βρίσκονται στο επίπεδο πέντε.

Οι δυνατότητες, από τις αρχικά 400 κλίνες αυξάνονται συνεχώς σε 600 εάν διαφαίνεται ανάγκη, και, σύμφωνα με αποψινές διαβεβαιώσεις, εάν χρειάζονται περισσότερες κλίνες, θα δημιουργηθούν επιπλέον κλίνες, και, χάρη στις συνεργασίες με τα θρησκευτικά και ιδιωτικά νοσοκομεία, κανένας ασθενής δεν πρέπει να ανησυχεί ότι, για λόγους αδυναμίας των νοσοκομείων, δεν θα έχει νοσοκομειακή περίθαλψη, αν χρειαστεί.

Εντούτοις, ο Σύνδεσμος Υγειονομικών Υπηρεσιών ευελπιστεί ότι τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, θα επιδράσουν και θα μειώσουν τον αριθμό των λοιμώξεων.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να υπάρξει «βελτίωση» σε αυτό το θέμα, «διαφορετικά τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ στενά και στη Βιέννη», δήλωσε η Νίνα Μπρένερ-Κιούνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ