7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

«Αριθμός ρεκόρ» κινεζικών μαχητικών εισήλθε στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν 

«Αριθμός ρεκόρ» κινεζικών μαχητικών εισήλθε στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν 

Τουλάχιστον 25 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη, μεταξύ αυτών και μαχητικά, εισήλθαν εκ νέου, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, στο νοτιοδυτικό άκρο της ζώνης αεράμυνας της Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του νησιού.

Πρόκειται για συνέχεια της κλιμάκωσης στα Στενά της Ταϊβάν μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Δημοκρατίας της Κίνας, όπως είναι το επίσημο όνομα της Ταϊβάν.

Η τελευταία ανέπτυξε αντιαεροπορικούς πυραύλους για την "παρακολούθηση" της πορείας των κινεζικών αεροσκαφών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Προχώρησε επίσης σε προειδοποίηση προς τα κινεζικά αεροσκάφη μέσω ασυρμάτου.

Σημειώνεται ότι προ ημερών η Ταϊπει ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει οκτώ ημέρες πολεμικών ασκήσεων με τη βοήθεια υπολογιστή αυτό το μήνα καθώς δέχεται αυξανόμενη στρατιωτική πίεση από το Πεκίνο τους τελευταίους μήνες.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν αναπόσπαστο τμήμα του εδάφους της, ωστόσο το ίδιο το νησί λογίζει τον εαυτό του ως ανεξάρτητη χώρα. Οι ΗΠΑ εγγυώνται την εθνική ασφάλεια της Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής εισβολής, γεγονός που αποτελεί ακόμη ένα "αγκάθι" στις σχέσεις Ουάσινγκτον και Πεκίνου.