Αργεντινή - Κορονοϊός: Αριθμός ρεκόρ χθες ημερήσιων νέων κρουσμάτων - Χαλαρώνουν λίγο οι περιορισμοί για τις συγκεντρώσεις

Αριθμός ρεκόρ χθες ημερήσιων νέων κρουσμάτων - Χαλαρώνουν λίγο οι περιορισμοί για τις συγκεντρώσεις

Η Αργεντινή κατέγραψε χθες Παρασκευή αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, την ώρα που η κυβέρνηση χαλάρωσε λίγο τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλη τη χώρα, επιτρέποντας τις συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους έως και 10 ατόμων που φορούν μάσκα.

Συγκεκριμένα τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της Covid-19 τέθηκαν σε ισχύ στην Αργεντινή στις 20 Μαρτίου. Τα νέα πιο χαλαρά μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον ως τις 20 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερντάντες.

Μέχρι στιγμής στην εν λόγω χώρα έχουν καταγραφεί  υπόψιν 392.009 κρούσματα κορονοϊού και 8.271 θάνατοι.

«Σήμερα μπορούμε να κάνουμε ένα νέο βήμα επιτρέποντας τις συγκεντρώσεις έως και 10 ατόμων σε ανοικτό χώρο, με την προϋπόθεση ότι φορούν μάσκα και τηρούν την απόσταση των δύο μέτρων. Αυτό θα ισχύει σε όλη τη χώρα», επεσήμανε ο Φερνάντες, αν και χθες καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ 11.717 νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2.

Ο Φερνάντες εξήγησε ωστόσο ότι παρόλο που τα στοιχεία για την επιδημία στο Μπουένος Άιρες είναι κάπως θετικά, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην υπόλοιπη χώρα έχει αυξηθεί.

«Πριν ενάμιση μήνα το 93% των νέων κρουσμάτων καταγραφόταν στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες. Στις άλλες επαρχίες ήταν μόλις 7%. Τώρα στις άλλες επαρχίες έχει πενταπλασιαστεί ο αριθμός αυτός και αντιπροσωπεύει το 37% του συνόλου των νέων μολύνσεων», εξήγησε ο πρόεδρος της Αργεντινής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες δήλωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να επιτρέψει στα εστιατόρια να σερβίρουν πελάτες σε εξωτερικούς χώρους και πρόσθεσε ότι οι αρχές της πόλης εξετάζουν τη σταδιακή επανέναρξη της οικοδομικής δραστηριότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ