ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Αργεντινή: Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς ζητούν οι εργαζόμενοι στις μεταφορές

Αργεντινή: Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς ζητούν οι εργαζόμενοι στις μεταφορές
AP Photo/Natacha Pisarenko

Οι εργαζόμενοι στον τομέα των μεταφορών της Αργεντινής συναντώνται σήμερα με κυβερνητικούς αξιωματούχους για να ζητήσουν ο κλάδος τους να συμπεριληφθεί μεταξύ των «ζωτικής σημασίας δραστηριοτήτων», οι εργαζόμενοι των οποίων έχουν προτεραιότητα για να κάνουν το εμβόλιο Sputnik κατά του νέου κορονοϊού.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας της Αργεντινής είπε στο Ρόιτερς ότι η συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων του και της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (CATT) θα διεξαχθεί στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας).

«Η CATT ζητάει να μπει στο σχέδιο εμβολιασμών κατά της COVID-19», ανέφερε χθες η συνομοσπονδία, σε μια ανακοίνωση. Ο επικεφαλής της Χουάν Κάρλος Σμίντ είπε ότι «όλες οι δραστηριότητες που συνδέονται με τις μεταφορές κηρύχθηκαν απαραίτητες και οι διάφορες ενώσεις μεταφορών εργάζονται από την αρχή της πανδημίας».

Ο κλάδος των μεταφορών πρωταγωνίστησε στις ειδήσεις τον περασμένο μήνα, καθώς οι οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν την πρόσβαση σε λιμάνια της χώρας διεκδικώντας μείωση της φορολογίας, των διοδίων και των τιμών των καυσίμων.

Η Αργεντινή έχει μέχρι στιγμής παραλάβει 820.000 δόσεις του εμβολίου Sputnik V από τη Ρωσία, οι οποίες προορίζονται για τους υγειονομικούς. Στη χώρα, 48.539 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την COVID-19, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής, με πληθυσμό περίπου 45 εκατομμυρίων ανθρώπων, αναμένεται να παραλάβει εκατομμύρια επιπλέον δόσεις τους επόμενους μήνες. Προτεραιότητα θα δοθεί στους πολίτες άνω των 60 ετών, τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση και τις δυνάμεις ασφαλείας, βάσει των κυβερνητικών σχεδίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ