Αργεντινή: Από μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού προσβλήθηκε ο πρόεδρος Φερνάντες

Αργεντινή: Από μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού προσβλήθηκε ο πρόεδρος Φερνάντες

Το στέλεχος του νέου κορονοϊού από το οποίο έχει προσβληθεί ο πρόεδρος της Αργεντινής, ο Αλμπέρτο Φερνάντες, δεν είναι κάποια παραλλαγή, ανέφερε το γραφείο Τύπου της προεδρίας, επικαλούμενο τον γιατρό της προεδρίας.

«Το στέλεχος που εντοπίστηκε (B.1.1.1) δεν είναι κάποια από τις νέες παραλλαγές, που εξαπλώνονται και εγείρουν ανησυχία», σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του κ. Φερνάντες, που επικαλούνται τον γιατρό του προέδρου, τον Φεντερίκο Σααβέντρα.

Κατά τον ίδιο, ο πρόεδρος δεν έχει συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός. «Η ασθένειά του έχει ήπια μορφή», ανέφερε ο Δρ. Σααβέντρα.

Ο Αλμπέρτο Φερνάντες, 62 ετών, ανακοίνωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο πως διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, παρότι έχει λάβει και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου, του Sputnik V. Αργότερα διαβεβαίωσε πως αισθάνεται καλά, τονίζοντας πως τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο σοβαρά αν δεν είχε εμβολιαστεί.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε στον ομόλογό του ταχεία ανάρρωση και για τα γενέθλιά του, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου χθες Δευτέρα.