Άρχισε η επέλαση του «Ξενοφώντα» - Σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα τα πρώτα προβλήματα

Άρχισε η επέλαση του «Ξενοφώντα» - Σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα τα πρώτα προβλήματα

Σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα εντοπίζονται τα πρώτα προβλήματα από την επέλαση του «Ξενοφώντα», της πρώτης κακοκαιρίας του φετινού Φθινοπώρου.

Στην Θεσσαλονίκη θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, τα οποία καταπλάκωσαν αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής σε περισσότερες από δέκα περιπτώσεις. Ευτυχώς πάντως δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ωστόσο η Χαλκίδα ήταν το μέρος όπου... έδειξε τα δόντια του ο Ξενοφών. Στην παραλία της πόλης ο θυελλώδης άνεμος παρέσυρε πινακίδες, καρέκλες, ακόμα και κάδους σκουπιδιών προκαλώντας ζημιές σε οχήματα και καταστήματα.

Ο  «Ξενοφών», ο οποίος έλαβε το όνομα από την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είναι «εισαγόμενη» κακοκαιρία. Η παρουσία ενός ισχυρού αντικυκλώνα, ο οποίος από την Τρίτη θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, σε συνδυασμό με ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, θα δημιουργήσει τις συνθήκες για μια σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο, φθάνοντας τοπικά έως 9 Μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία αναμένεται να είναι ισχυρή και με απότομες διακυμάνσεις, καθώς μέσα σε λίγες ώρες θα σημειωθεί απότομη πτώση της θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς Κελσίου, με ισχυρούς ανέμους που θα φθάνουν τα 9 μποφόρ και έντονες βροχές.

Φωτό αρχείου