Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για αντιδράσεις στη συμφωνία: «Εγώ θα μιλήσω τελευταίος»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για αντιδράσεις στη συμφωνία: «Εγώ θα μιλήσω τελευταίος»

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμφωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος, από τη Λιβαδειά όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό παραμονή της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου έστειλε σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Eρωτηθείς από το Star Κεντρικής Ελλάδος για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η συμφωνία, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ θα μιλήσω τελευταίος»

«Εγώ ήρθα να προσκυνήσω την Παναγία μας, απόψε, που την αγαπάμε και μας αγαπάει», σχολίασε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας. 

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών:

Ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώνει κληρικούς της Αρχιεπισκοπής για το μισθολογικό

Τέσσερις ενημερωτικές συναντήσεις για τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα πραγματοποιηθούν στις 23 και 27 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο σημείωμα που απέστειλε η Αρχιεπισκοπή στους κληρικούς της, το οποίο υπογράφει ο πρωτοσύγκελλος επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αρχιεπισκοπής προκειμένου το σύνολο των κληρικών να ενημερωθεί για «υπηρεσιακά θέματα και τρέχοντα ζητήματα».