ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2051η
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Αρ. Πελώνη: Τίποτε από όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει - Το νομοσχέδιο προστατεύει το 8ωρο

Αρ. Πελώνη: Τίποτε από όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει - Το νομοσχέδιο προστατεύει το 8ωρο

«Η αξιωματική αντιπολίτευση σε όλα βρίσκει καθυστερήσεις και προβλήματα» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος ερωτώμενη σε συνέντευξή της στον Real FM για το θέμα τον εμβολιασμών, συμπληρώνοντας ότι «δεν αναγνωρίζει μία επιχείρηση που λαμβάνει χώρα με υποδειγματικό τρόπο, χωρίς καμία ταλαιπωρία για τον πολίτη,  την οποία εξυμνούν και ξένα Μέσα και ξένοι ηγέτες».

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στο εργασιακό νομοσχέδιο σημειώνοντας ότι «τίποτε από όλα αυτά που λέει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει. Το νομοσχέδιο προφανώς προστατεύει και κατοχυρώνει το 8ωρο σε ειδικό άρθρο. Είναι ένα νομοσχέδιο με πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων. Δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, δύναμη να ορίσει, εφόσον το θέλει, με διαφορετικό τρόπο την εργασία του, για να υπάρχει ισορροπία με την προσωπική και οικογενειακή του ζωή»

Όπως εξήγησε «θεσμοθετεί νέες άδειες, όπως άδεια πατρότητας», ενώ «αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και τις καταιγιστικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας, που όπως όλοι ξέρουμε έχουν επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια». Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι «έχουμε πλέον τηλεργασία, έχουμε ψηφιακές πλατφόρμες, έχουμε ίντερνετ. Δεν μπορούμε να πάμε στο μέλλον, στο 2040 ή στο 2050 με εργαλεία του ’80».

Παράλληλα, συνέχισε λέγοντας ότι «έχουν επέλθει καταιγιστικές αλλαγές στην αγορά εργασίας. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα μπορεί να γίνει μόνο εφόσον το ζητήσει ο εργαζόμενος, με τη σύμφωνη γνώμη του και η όποια άρνησή του, προφανώς, θα είναι και από τους λόγους για τους οποίους θα απαγορεύεται η απόλυση. Το λέω αυτό για να τελειώνουμε με διάφορα fake news που κυκλοφορούν. Το νομοσχέδιο διευρύνει και τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει απόλυση. Έχει πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα το αγκαλιάσουν».

«Αντιμετωπίζει, βεβαίως, και στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας όπως: αδήλωτη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες κλπ. Υπάρχει γι’ αυτό  το νέο εργαλείο, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, στην οποία θα καταγράφονται οι ώρες τις οποίες δουλεύει ο εργαζόμενος. Κανένας δεν θα μπορεί να τον κλέψει, κανένας δεν θα μπορεί να τον κοροϊδέψει. Και προφανώς θα υπάρχουν και έλεγχοι ως προς αυτά τα νέα εργαλεία που εισάγουμε κάνοντας χρήση και των σύγχρονων μεθόδων  τεχνολογίας», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 Για τους εμβολιασμούς 

«Η αξιωματική αντιπολίτευση  σε όλα βρίσκει καθυστερήσεις και προβλήματα. Δεν αναγνωρίζει μία επιχείρηση που λαμβάνει χώρα με υποδειγματικό τρόπο, χωρίς καμία ταλαιπωρία για τον πολίτη, την οποία εξυμνούν και ξένα Μέσα και ξένοι ηγέτες», είπε αναφορικά με το θέμα των εμβολιασμών.

Η κ. Πελώνη, αφού υπενθύμισε την επισήμανση του κ. Σάντσεθ, που ήταν τη Δευτέρα στην Αθήνα, για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η επιχείρηση «Ελευθερία», σημείωσε ότι «καθώς, λοιπόν, περιμένουμε περισσότερα εμβόλια τον Μάιο και τον Ιούνιο και καθώς έχουν ανοίξει όλες οι ηλικιακές ομάδες από 30 και άνω, κρίθηκε ότι τώρα ήταν η στιγμή να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί στα 19 νησιά που απομένουν».

«Θυμίζω ότι εν μέσω του Χειμώνα και με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες - ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί σε 32 μικρότερα νησιά. Ολοκληρώνονται μέχρι τέλος Μαΐου σε 36 ακόμη νησιά. Μιλάμε για τα 19 μεγαλύτερα νησιά, όπου θα ανοίξουν σύντομα οι εμβολιασμοί για τους άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο, για να πάμε πιο γρήγορα, να θωρακιστούν τα νησιά μας, να είναι ασφαλή. Προφανώς, αυτό προσθέτει ένα θετικό πρόσημο και στο τουριστικό brand χώρας», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για τα self test

Τα ανοίγματα, γίνονται σταδιακά και με μεγάλη προσοχή, με αυστηρή επιτήρηση, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε ερώτηση για τα self test.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να χαλαρώνουμε. Υπάρχει μία αισιοδοξία, η οποία είναι λογική μετά από τόσους μήνες περιορισμών. Πρέπει ωστόσο να προσέχουμε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Η κυβέρνηση πάντα αξιολογεί, σε συνεργασία και με τους επιστήμονες, όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα», συμπλήρωσε.

«Γίνονται πάρα πολλά τεστ κάθε μέρα, καθώς και self test. Eίναι λογικό να αυξάνουν και τα κρούσματα που καταγράφονται. Τα self test  είναι μια σημαντική παρέμβαση δημόσιας υγείας για τη μείωση διασποράς του ιού. Γιατί κάθε κρούσμα που εντοπίζεται και  επιβεβαιώνεται, απομονώνεται, ακολουθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ», εξήγησε η κ. Πελώνη

Για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Τέλος, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά υπογραμμίζοντας ότι «η αγριότητά του προφανώς, μας σοκάρει όλους», ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια.

Όπως είπε, η αστυνομία και οι Αρχές κινητοποιήθηκαν εξ αρχής. «Υπάρχουν δύο ειδικές ομάδες που ερευνούν αυτή την υπόθεση, αυτή τη στιγμή και οι δράστες έχουν επικηρυχθεί. Είναι άμεση προτεραιότητα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι οι Αρχές, η Αστυνομία θα κάνουν τη δουλειά τους - επιχειρησιακά- και θα συλληφθούν οι δράστες», εξήγησε.

«Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα. Τέτοιου είδους εγκλήματα προκαλούν σοκ και είναι σπάνια στη χώρα μας. Σε σχέση με τις ποινές, υπάρχει σε επεξεργασία από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα μια σειρά προτάσεων. Αναμένουμε, λοιπόν, τις εισηγήσεις της Επιτροπής για την αυστηροποίηση των ποινών -και όχι μόνο- και πιστεύω πως θα τις έχουμε μέσα στις επόμενες μέρες», κατέληξε στις δηλώσεις της.