7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Αρ. Πελώνη: Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα ποσοστά εμβολιασμού στους 60+

Αρ. Πελώνη: Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα ποσοστά εμβολιασμού στους 60+

Tα ποσοστά εμβολιασμού στις ηλικίες 60+ θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη προσθέτοντας πως στην ηλικιακή ομάδα 75-79 έχει εμβολιαστεί με μία δόση ή έχει προγραμματισμένο ραντεβού το 75%, στους ηλικίας 60 έως 69 γύρω στο 50%, στους 80+ είναι γύρω στο 63% και στους 70-75 γύρω στο 57%.

«Αυτά τα ποσοστά θα μπορούσαν ν’ ανέβουν. Πρέπει να ξεπεράσουν οι ηλικιακές ομάδες αυτές τη διστακτικότητα. Το εμβόλιο είναι ασπίδα έναντι του κορονοϊού. Είναι ασπίδα για τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Το ρίσκο να κολλήσει κανείς κορονοϊό, όπως έχει αποδειχθεί, είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι απλώς μία γρίπη, ούτε κάτι απλό. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας αυτών των ηλικιών να το ξανασκεφτούν», τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. 

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Είναι ασφαλές, είναι αποτελεσματικό. Έχει τοποθετηθεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων από προχθές, για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, σημειώνοντας ότι τα οφέλη υπερτερούν των όποιων κινδύνων», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ανέφερε ότι οι όποιοι κίνδυνοι υπάρχουν, είναι αυτά τα σπάνια περιστατικά θρομβώσεων, όπως αυτά στη Μεγάλη Βρετανία όπου διαπιστώθηκαν 30 σε σύνολο 18,1 εκατ. εμβολιασμών.

«Αυτή τη στιγμή ο επταήμερος μέσος όρος προσέλευσης στα ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, είναι στο 93%. Είναι πολύ καλό ποσοστό, δεδομένης όλης αυτής της συζήτησης που έχει γίνει. Άρα, δεν υπάρχει μόνο διστακτικότητα, υπάρχει και εμπιστοσύνη», υπογράμμισε. 

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι στην κατεύθυνση αυτών των ομάδων θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε πως ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. «Δεν θέλει να είναι ένας πρωθυπουργός που διαχειρίστηκε μόνο κρίσεις. Χρειάζεται να ξεδιπλωθεί το πρόγραμμα του πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας να περάσει η Ελλάδα στην επόμενη φάση, στην ανάκαμψη, ώστε να συγκριθούν τα προγράμματα, όταν στο τέλος της τετραετίας γίνουν εκλογές. Δεν έχει ζητήσει εκλογές εξ όσων γνωρίζω ο κ. Τσίπρας. Δεν ξέρω σε ποια πολιτική αλλαγή αναφέρεται. Αλλά το όλο αντιπολιτευτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή, είναι εστιασμένο πάνω στην πανδημία. Και όταν περάσουμε στην επόμενη φάση θα πρέπει να αναζητήσει ένα άλλο αφήγημα. Πολλές φορές ακούμε τα ίδια και τα ακριβώς αντίθετα να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Όταν ανοίγει κάποια δραστηριότητα κριτικάρει γιατί άνοιξε, όταν κλείνει γιατί έκλεισε. Λέει «όχι» σε όλα. Αυτή δεν είναι μια θεσμική αντιπολίτευση στη δύσκολη φάση της χώρας. Δεν είναι η κυβέρνηση που επιδιώκει να ανεβαίνουν οι τόνοι ή να υπάρχει σύγκρουση», είπε.