Αρ. Πελώνη: Σήμερα ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς στα νησιά

Αρ. Πελώνη: Σήμερα ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς στα νησιά

Με όπλα τη συνεχή αξιολόγηση και επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων, τη διενέργεια των self tests και την αυστηρή επιτήρηση προχωρά η κυβέρνηση στο άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υπογράμμισε πως «είμαστε σε ένα καλό σημείο και ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα».

«Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή για μια σειρά από ζητήματα. Για τον τρόπο με τον οποίο θα αρθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, για την πιθανότητα διεύρυνσης του ωραρίου και για το click inside για το πώς θα γίνουν όλα αυτά. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Μιλώντας, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων, σημειώνοντας πως «η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα», τόνισε ωστόσο πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να χαλαρώνουμε.

Στη συνέχεια, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, τονίζοντας ότι καθημερινά γίνονται περισσότεροι από 100.000 εμβολιασμοί, ενώ πρόσθεσε πως τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν τα ραντεβού και των υπόλοιπων ηλικιακών ομάδων.

Προανήγγειλε παράλληλα πως σήμερα θα γίνουν ειδικές ανακοινώσεις που αφορούν στους εμβολιασμούς των πολιτών στα νησιά. «Όσο προχωρά ο εμβολιασμός, τόσο μεγαλύτερη ελευθερία θα ανακτούμε και αφήνουμε πίσω μας αυτή την περιπέτεια», τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει ωστόσο να προσέχουμε, να μην εφησυχάζουμε, εμβολιασμένοι και μη».

Σχετικά με το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, η κ. Πελώνη τόνισε πως αποτελεί «μια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων», ενώ αναφερόμενη στα όσα ακούγονται σχετικά με προνόμια στους εμβολιασμένους, τόνισε ότι «κανονιστικά η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες να εμβολιαστούν».

Τέλος, αναφερόμενη στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία των εμβολιασμών, σημείωσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η επιχείρηση Ελευθερία μιλά από μόνος του. Βρισκόμαστε στη 10η θέση στην Ε.Ε. όσων έχουν πλήρως εμβολιαστεί και πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των ανά ημέρα εμβολιασμένων ανά 100 κατοίκους». «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε ένα αφήγημα καταστροφολογίας που προσπαθεί να επιβεβαιώσει, αλλά δεν του βγαίνει. Δυστυχώς για τον ίδιο, ευτυχώς για τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη.