7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Αρ. Πελώνη για αθώωση Παπασταύρου: Θα ζητήσει συγγνώμη ο Αλ. Τσίπρας;

Αρ. Πελώνη για αθώωση Παπασταύρου: Θα ζητήσει συγγνώμη ο Αλ. Τσίπρας;
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Αμετάκλητο κατέστη το απαλλακτικό βούλευμα για τον Στ. Παπασταύρου ο οποίος υπέστη αλλεπάλληλες διώξεις την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή το γεγονός αυτά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα αν θα ζητήσει συγγνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο Σταύρος Παπασταύρου επισήμανε ότι ηττήθηκε το παρακράτος που επιδίωξε την εξόντωσή μου και σημείωσε ότι αναμένει τη συγγνώμη του Αλέξη Τσίπρα. 

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Α. Πελώνη αναφέρει τα εξής:

«Ύστερα από έξι χρόνια διώξεων, λάσπης, συστηματικής επιχείρησης δολοφονίας χαρακτήρα και συκοφάντησης και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο Σταύρος Παπασταύρου δικαιώνεται με το απαλλακτικό βούλευμα 2723/2020 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο κατέστη αμετάκλητο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών τον Απρίλιο του 2016, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα που από τη θέση του Πρωθυπουργού, με ένα κρεσέντο κατά του κ. Παπασταύρου είχε παραβιάσει κάθε τεκμήριο αθωότητας, επιχειρώντας να προδικάσει την κρίση της Δικαιοσύνης, τον είχε ρωτήσει τι θα έπραττε αν υπήρχε αθωωτική απόφαση. Και αν θα ζητούσε συγγνώμη. Ο κ. Τσίπρας είχε νεύσει τότε καταφατικά. Σήμερα εκδόθηκε η αθωωτική απόφαση.

Θα ζητήσει  συγγνώμη ο κ. Τσίπρας από τον κ. Παπασταύρου  για την τόση λάσπη που εκτόξευσε εναντίον του ή θα κρυφτεί όπως συνηθίζει;»

Ο Σταύρος Παπασταύρου βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με αφορμή την αναφορά του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ. Και παρότι επεξηγήθηκε ότι λειτουργούσε ως πληρεξούσιος δικηγόρος η σχέση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά 
οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να τον στοχοποιήσουν και ο ίδιος να σύρεται επί 6 χρόνια στη Δικαιοσύνη.

Και όχι μόνο η σχέση του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή προκάλεσε μια αλυσίδα εξελίξεων που έφτασε στο σημείο ο εν λόγω επιχειρηματίας να κατηγορεί τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και άλλα φυσικά πρόσωπα για εκβιασμό προκειμένου να πέσουν στα μαλακά οι σε βάρος τους κατηγορίες.

Ο Σάμπυ Μιωνή έχει καταθέσει και στην ανακρίτρια στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου ενώ έχει αποκαλύψει μαγνητοφωνημένη συνομιλία με τον Νίκο Παππά στην Κύπρο το 2016 όπου αναφέρεται το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου, με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται να προτρέπει τον επιχειρηματία να μιλήσει στον Σταύρο Παπασταύρου προκειμένου να αναφερθεί ο τελευταίος στην Μαρέβα Μητσοτάκη...