7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Αρ. Πελώνη: Εξακολουθεί ο κ. Τσίπρας να «δέχεται το ρίσκο» από τις κινητοποιήσεις;

Αρ. Πελώνη: Εξακολουθεί ο κ. Τσίπρας να «δέχεται το ρίσκο» από τις κινητοποιήσεις;

Η κυβερνητική εκπρόσωπος  Αριστοτελία Πελώνη κάλεσε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί αν εξακολουθεί να «δέχεται το ρίσκο» καθώς συνεχίζει να καλεί σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. 

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τις παραληρηματικές ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να τοποθετηθεί. Οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Συνεχίζει, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, να καλεί σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις; Εξακολουθεί να "δέχεται το ρίσκο";».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος υποκινητής της οργής των πολιτών

Νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό από την ανικανότητα της κυβέρνησής του. Αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί να γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία», υπογραμμίζει σε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας σε προηγούμενη δήλωση του πρωθυπουργού όπου κάνει λόγο για «επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας».

«Τον ενημερώνουμε, ότι ο μόνος που έχει τη δύναμη να ξεσηκώνει πολίτες -και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- σε κινητοποιήσεις εν μέσω lockdown, είναι ο ίδιος και η πολιτική του. Είναι η υποκρισία του και ο αυταρχισμός του», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «άφησε τα νοσοκομεία τόσους μήνες ανοχύρωτα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δίχως στήριξη». «Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα», προσθέτει.

Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι «οδήγησε τη κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο lockdown σε όλη την Ευρώπη». «Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα», επαναλαμβάνει.

«Όταν όμως ο ίδιος προκαλεί με κορονοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών. Ο ίδιος είναι ο μόνος υποκινητής», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.