Αρ. Καρυτινός: Project ακινήτων 400 εκατ. ευρώ ως το 2023 – Πού εστιάζει

Αρ. Καρυτινός: Project ακινήτων 400 εκατ. ευρώ ως το 2023 – Πού εστιάζει

Project 400 εκατ. ευρώ έως το 2023 «τρέχει» η Prodea, προσανατολισμένα κυρίως σε γραφειακούς χώρους και Logistics, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αριστοτέλης, Καρυτινός, στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Καρυτινός αναφέρθηκε εκτενώς στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην εγχώρια αγορά ακινήτων δίνοντας έμφαση στην αγορά των Logistics, κλάδο τον οποίο χαρακτήρισε στρατηγικό λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας αλλά και της σημαντικής ανάπτυξης του e-commerce που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα πολλαπλασιάσει την ανάγκη για αποθηκευτικούς χώρους.

Ο συγκεκριμένος τομέας δε σύμφωνα με τον ίδιο παρουσιάζει ευκαιρίες για επενδύσεις επιπρόσθετα λόγω της μεγάλης διακίνησης εμπορευμάτων από τα γύρω κράτη μέσω της Ελλάδας αλλά και της αντοχής του κλάδου στην περίοδο της κρίσης.

Όσον αφορά τις επενδύσεις της εταιρείας, ο κ. Καρυτινός τόνισε πως ετοιμάζεται νέο συγκρότημα αποθηκών στον Ασπρόπυργο, ενώ η εταιρεία εκπονεί επενδυτικό πρόγραμμα 50 εκατ. ευρώ στα logistics για φέτος. Μέχρι το2023 δε το ύψος των επενδύσεων φθάνει τα 400 εκατ.ευρώ και αφορά project τα οποία είναι σε πορεία υλοποίησης, χωρίς να αποκλείονται και νέες ευκαιρίες αν προκύψουν, εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ είναι ήδη υπογεγραμμένα. Επιμερίζοντας δε τις επενδύσεις είπε ότι το 80% αφορά σε Logistics και γραφεία και το υπόλοιπο σε ξενοδοχειακά, εμπορικά κ.α.

Αναφερόμενες σε επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μίλησε για τον Πύργο του Πειραιά σημειώνοντας πως «είναι ένα εμβληματικό κτίριο, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2023 και θα έχει μικτή χρήση, χωρίς ακόμη να έχει οριστεί ποιες θα είναι οι χρήσεις που θα υπάρξουν».

Για το Σαρόγλειο Μέγαρο στην Ομόνοια ανέφερε πως θα δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο 200 δωματίων, ενώ έκλεισε την τοποθέτηση του αναφερόμενος στην συνεργασία με developers, κάνοντας μνεία στην συνεργασία με την Dimand, χαρακτηρίζοντας την ως μια win win συνεργασία.