Ντόναλντ Τραμπ: Αψηφά της εισηγήσεις ειδικών - Επιμένει στις συνεντεύξεις Τύπου

Αψηφά της εισηγήσεις ειδικών - Επιμένει στις συνεντεύξεις Τύπου

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται πως συνεχίζει να αγνοεί τις συμβουλές στενών συνεργατών οι οποίοι προσπαθούν να τον πείσουν να σταματήσει να μετέχει στις ενημερώσεις για τον κορονοϊό και «απαντά» στην κρίση της πανδημίας με συνεντεύξεις Τύπου.

Πέραν των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του για τα απολυμαντικά, τις οποίες ανασκεύασε οι συνεργάτες του τον συμβουλεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος υπερεκθεσης. 

Στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, ο Τραμπ για πρώτη φορά δεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Αυτή η συνέντευξη τύπου ήταν η συντομότερη από το ξέσπασμα της πανδημίας, καθώς διήρκεσε μόλις 22 λεπτά.

Οι σύμβουλοι του Τραμπ του ζητούν να περιορίσει τις εμφανίσεις του σε αυτές τις συνεντεύξεις Τύπου και του επισημαίνουν ότι πρέπει να μετέχει μόνο όταν υπάρχουν σημαντικά νέα ή μια θετική εξέλιξη.

Ένας στενός του σύμβουλος του είπε σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios "Ότι μπορεί οι συνεντεύξεις να αρέσουν στους υποστηρικτές σου, μπορεί να δυσαρεστούν άλλους, ανάμεσά τους άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που ανησυχούν για την υγεία τους."

Όμως, ο Τραμπ- μέχρι στιγμής- φαίνεται απρόθυμος να μείνει μακριά από τις ενημερώσεις, αφού θεωρεί ότι αυτές οι συνεντεύξεις Τύπου είναι ότι πλησιέστερο υπάρχει στις ομιλίες σε υποστηρικτές του, που έχουν διακοπεί λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, έχει εκθειάσει την τηλεθέαση των ενημερώσεων, αλλά και το γεγονός ότι μέσω αυτών κυριαρχεί στην ειδησεογραφία έναντι του πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν.