Σάμπυ Μιωνής: Αποζημίωση 375.000 ευρώ από «Δημοκρατία» - Φιλιππάκη για συκοφαντία

Αποζημίωση 375.000 ευρώ από «Δημοκρατία» - Φιλιππάκη για συκοφαντία

Αποζημίωση για συκοφαντικά δημοσιεύματα σχετικά με την εμπλοκή του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στη λίστα Λαγκάρντ, αποφάσισε αγγλικό δικαστήριο. Μετά από σχετική αγωγή που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας το δικαστήριο όρισε προ ημερών χρηματική αποζημίωση ύψους 375.000 ευρώ κατά του εκδότη των εφημερίδων Δημοκρατία, Espresso κ.ά. Γιάννη Φιλιππάκη.

Όπως αποκαλύπτουν τα parapolitika.gr, η απόφαση του αγγλικού δικαστηρίου είναι άμεση εκτελεστή και εκτός από τον εκδότη αφορά και τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Ανδρέα Καψαμπέλη. Αφορμή για την αγωγή του επιχειρηματία ήταν συνεχή πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας Δημοκρατία, τα οποία όπως έχει τονίσει ο κ. Μιωνή ήταν γεμάτα ψέματα.

Μάλιστα, αρχικώς, ο εκδότης της εφημερίδας υπέγραψε εξωδικαστικό συμβιβασμό και προχώρησε σε δημοσίευμα με το οποίο ζητούσε συγγνώμη και επανόρθωνε τις προηγούμενες αναφορές εις βάρος του επιχειρηματία. Ωστόσο, στη συνέχεια ακολούθησαν φωτογραφικά δημοσιεύματα για το πρόσωπο του κ. Μιωνή γεγονός που οδήγησε στην αγωγή.

Πρόσφατα ο κ. Μιωνή είχε δικαιωθεί και από τον Άρειο Πάγο, που έκρινε αμετάκλητα εκτελεστή απόφαση ευρωπαϊκών δικαστηρίων -αγγλικού δικαστηρίου σε βάρος της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου- και σε αυτή την περίπτωση με αφορμή συκοφαντικό δημοσίευμα σχετικά με την εμπλοκή του επιχειρηματία στη λίστα Λαγκάρντ.