Αποτράπηκε «εισβολή» μισθοφόρων από ΗΠΑ
Υπουργός Εσωτερικών Βενεζουέλας

Αποτράπηκε «εισβολή» μισθοφόρων από ΗΠΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρέβερολ ανακοίνωσε ότι ο εθνικός στρατός απέτρεψε την εισβολής μιας τρομοκρατικής ομάδας στα σύνορα της χώρας. 

Σύμφωνα με τον Ρεβερολ "Η ομάδα μισθοφόρων από την Κολομβία είχε σκοπό να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της χώρας, να δολοφονήσει αξιωματούχους κυβέρνησης, να αυξήσει το κύμα της βίας και να δημιουργήσει χάος. Ο Υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι "Η ομάδα αυτή προσπάθησε να εισέλθει στις ακτές της πολιτείας της Λα Γκουάιρα από την Κολομβία, όμως χάρη στη έγκαιρη παρέμβαση του στρατού, αποσοβήθηκε ο κίνδυνος."

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές της Βενεζουέλας δεν έδωσαν στη δημοσιότητα ονόματα των μελών της ομάδας αυτής, ούτε αποδεικτικά στοιχεία για το από πού προήλθαν. Ο Ντιοσνταντο Καμπεγιο, κορυφαίος αξιωματούχος του Μαδούρο υποστήριξε ότι οκτώ άτομα σκοτώθηκαν εκ των οποίων δύο είχαν σχέσεις με την Δίωξη Ναρκωτικών των ΗΠΑ".

Τα όσα υποστηρίζει το καθεστώς Μαδούρο έρχονται ενώ εκκρεμεί η έκδοση του πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού της Βενεζουέλας Ούγκο Καρβαχάλ στις αμερικανικές Αρχές. 

Ο Καρβαχάλ, πρώην στρατηγός και στενός συνεργάτης του προκατόχου του Μαδούρο, του Ούγκο Τσάβες, κρύβεται στην Ισπανία αφότου ισπανικό δικαστήριο ενέκρινε τον περασμένο Νοέμβριο την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο Καρβαχάλ, αφότου έφυγε από τη Βενεζουέλα, έχει αποκηρύξει τον Μαδούρο και προσέφερε την υποστήριξή του στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, τον Χουάν Γκουαϊδό.

AP Photo/Leonardo Fernandez, File