Αποθηκεύτηκαν πάνω από ένα εκατ. διπλώματα και ψηφιακές ταυτότητες
Gov.gr Wallet - Κυρ. Πιερρακάκης

Αποθηκεύτηκαν πάνω από ένα εκατ. διπλώματα και ψηφιακές ταυτότητες

Με ανάρτηση του στο Twitter ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στα μέχρι στιγμής στοιχεία για το Gov.gr Wallet, τονίζοντας πως πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφιακά αντίγραφα ταυτοτήτων και διπλωμάτων οδήγησης έχουν αποθηκευτεί στην εφαρμογή. Σημειώνεται ότι η διαδικασία ψηφιοποίησης των αστυνομικών ταυτοτήτων και διπλωμάτων οδήγησης και κατεβάσματος στο ψηφιακό ποροτφόλι, στα smartphones των πολιτών άρχισε από τις 27 Ιουλίου. 

Όπως είχε αναφέρει ο Κυριάκος Πιερρακάκης, τα ψηφιακά έγγραφα θα μπορέσουν σταδιακά να χρησιμοποιούνται και για ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς, όπως διευκρίνισε πολλές χώρες της E.E ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.

Άλλο ένα βασικό χαρακτηριστικό των ψηφιακών ταυτοτήτων και διπλωμάτων οδήγησης είναι ότι για πρώτη φορά θεωρούνται ως επαληθεύσιμα έγγραφα, δηλασή μπορεί κάποιος να βεβαιώνει ότι είναι γνήσια. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

Περισσότερα από 1.148.000 ψηφιακά αντίγραφα ταυτοτήτων και διπλωμάτων οδήγησης έχουν αποθηκευτεί στο http://Gov.gr Wallet. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το http://wallet.gov.gr.