Απορρίπτει το Τουρκικό ΥΠΕΞ τις δηλώσεις Μπορέλ για τα Βαρώσια

Απορρίπτει το Τουρκικό ΥΠΕΞ τις δηλώσεις Μπορέλ για τα Βαρώσια

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε σε δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ για τα Βαρώσια, καταδικάζοντας για άλλη μια φορά τη στάση της ΕΕ, κάνοντας λόγο για μεροληπτική στάση που αντικατοπτρίζει τις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε τη δήλωση που έγινε σήμερα (27 Ιουλίου) από την ΕΕ σχετικά με τα Βαρώσια.

Αυτές και παρόμοιες δηλώσεις που αγνοούν τον τουρκοκυπριακό λαό, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αντικατοπτρίζουν μόνο τις απόψεις της ελληνο-κυπριακής πλευράς δεν έχουν καμία αξία ή νόημα για εμάς. Δεν είναι δυνατόν αυτή η μεροληπτική στάση της ΕΕ, η οποία επιδεικνύεται με δικαιολογία την αλληλεγγύη και την άσκηση βέτο, να συμβάλει στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος.

Υποστηρίζουμε πλήρως τις προτάσεις και όλες τις αποφάσεις που έχουν λάβει οι αρχές της ΤΔΒΚ σχετικά με τη λύση του Κυπριακού και το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Το άνοιγμα των Βαρωσίων είναι μία απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ. Η ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της απέναντι στον Τουρκοκύπριο λαό μετά το Σχέδιο Ανάν το 2004 και να μάθει να συνομιλεί με την ΤΔΒΚ».