Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα Κουφοντίνα για «πάγωμα» της μεταγωγής του

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα Κουφοντίνα για «πάγωμα» της μεταγωγής του

Στην απόρριψη του αιτήματος των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής της μεταγωγής του αρχιεκτελεστή της 17Ν στις φυλακές Δομοκού, προχώρησε και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να αποφανθεί επί του αιτήματος.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ απέρριψε σήμερα, λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας, το εν λόγω αίτημα, ενώ παράλληλα η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε να συζητηθεί 2 Απριλίου 2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Μαρτίου απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα του βαρυποινίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα  για ακύρωση της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, από το συμβούλιο πλημμελειοδικών Λαμίας. 

Η πρόταση της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών ήταν επίσης να απορριφθεί το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγή χαρακτηρίζοντάς το «ως απαράδεκτο», ενώ στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης της γενικής γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.