Απορρίφθηκε η νέα αίτηση άδειας του Κουφοντίνα - Προχωρά σε απεργία πείνας

Απορρίφθηκε η νέα αίτηση άδειας του Κουφοντίνα - Προχωρά σε απεργία πείνας

Απορρίφθηκε η νέα αίτηση άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα και ο αρχιεκτελεστής της 17Νοέμβρη αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία πείνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Εισαγγελέα.

Η άρνηση του εισαγγελικού λειτουργού, παρά το γεγονός ότι φέρονται να συμφωνούσαν ο διευθυντής και η κοινωνική λειτουργός, οδηγεί την υπόθεση για οριστική κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο όταν τελικά δεν πήγε άδεια. Η άρνηση του Εισαγγελέα οδήγησε τον Κουφοντίνα να ανακοινώσει στο Συμβούλιο πως ξεκινά απεργία πείνας.

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, ο εισαγγελέας έθεσε βέτο παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε στη συνομιλία με τον κρατούμενο και την δικηγόρο του ότι έχει τις τυπικές προϋποθέσεις για να την πάρει. Επικαλέστηκε όμως λόγους ουσίας και αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του, εκφράζοντας προβληματισμό για αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε τότε εκ μέρους του πολυϊσοβίτη πως η δήλωση αυτή έχει παρερμηνευθεί καθώς το νόημά της αφορούσε την απεργία πείνας που θα ξεκινούσε πριν από ένα χρόνο όταν δεν υπήρχε απάντηση στο αίτημά του για άδεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ο εισαγγελέας είπε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος παρέστη στο Συμβούλιο, τον λόγο που άσκησε βέτο στην κατά πλειοψηφία θετική απόφαση του Συμβουλίου, του απάντησε ότι τον αντιμετωπίζει όχι ως νομικός, αλλά ως πολιτικός αντίπαλος. «Γι' αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της αντίστασης και ξεκινώ απεργία πείνας». Υπενθυμίζεται πως μέχρι την προηγουμένη άρνηση της άδειας (τον περασμένο Φεβρουάριο) ο Κουφοντίνας είχε πάρει έξι άδειες, 2ήμερες ή τετραήμερες