Απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ με «άρωμα» τρομοκρατίας

Απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ με «άρωμα» τρομοκρατίας

Κινηματογραφική απόπειρα ληστείας σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όταν δύο άνδρες, ακινητοποίησαν υπαλλήλους της εταιρείας security που μετέφεραν χρήματα για εφοδιασμό ΑΤΜ. Τους δράστες συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική, η οποία και τους παρακολουθούσε. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν περνώντας μέσα από τους διαδρόμους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, αλλά όταν έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή.

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, φαίνεται πως παρακολουθούσε στενά τους δράστες και μάλιστα ήταν σε θέση να γνωρίζει εξ αρχής ότι σχεδίαζαν την συγκεκριμένη ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φορούσαν χειρουργικές στολές, μάσκες και γάντια, ενώ φαίνεται ότι είχαν στήσει καρτέρι στους υπαλλήλους της χρηματαποστολής. Με την απειλή των όπλων άρπαξαν από τον ένα υπάλληλο την κασετίνα με τα χρήματα, ενώ ο δεύτερος υπάλληλος πρόλαβε και ενεργοποίησε τον μηχανισμό αυτόματης καταστροφής των χρημάτων.

Πηγές που επικαλείται το skai.gr αναφέρουν ότι οι δράστες είναι "παλιοί γνώριμοι" των αρχών και συγκεκριμένα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με τον έναν εξ αυτών να έχει συλληφθεί κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Νέα Σμύρνη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης επιχείρησης είχαν συλληφθεί επτά άτομα ανάμεσα στα οποία υπήρχαν άτομα που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στους " Πυρήνες της Φωτιάς".

Ο ίδιος είχε απαλλαγεί από την κατηγορία για συμμετοχή στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση. Μάλιστα, είχε προχωρήσει σε απεργίες πείνας κατά την διάρκεια του εγκλεισμού του στις φυλακές ενώ είχε αποδράσει κατά την διάρκεια άδειας την οποία είχε λάβει.

Συνελήφθη αργότερα, μαζί με άλλο ένα άτομο στην Σπάρτη και κατηγορήθηκε επιπροσθέτως για συμμετοχή στην συμμορία των ληστών με τα μαύρα.

Έντονη δραστηριότητα στην εν λόγω συμμορία φαίνεται πως είχε και ο δεύτερος δράστης ο οποίος και είχε συλληφθεί το 2006 κατά την διάρκεια ένοπλης ληστείας.

Η δράση και των δύο θεωρείται πως σχετίζεται με τον τομέα της τρομοκρατίας δίχως ουσιαστικά να έχουν κατηγορηθεί ποτέ επισήμως για αυτό.

Η ανακοίνωση του διοικητή του ΑΧΕΠΑ και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, Αναστάσιου Σπανού:

«Σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και περί την 12η μεσημβρινή έγινε ένοπλη ληστεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Συγκεκριμένα και ενώ γινόταν η φόρτωση του αυτόματου μηχανήματος ανάληψης μετρητών με χρήματα, εμφανίστηκαν δύο ένοπλοι ντυμένοι με ιατρικές μπλούζες και μάσκες και απαίτησαν από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής τις κασετίνες με τα χρήματα.

Ο υπάλληλος της εταιρείας που μετέφερε τα χρήματα έριξε τη μία κασετίνα καταστρέφοντας έτσι τα χρήματα αυτής, ενώ οι ένοπλοι άρπαξαν τη δεύτερη κασετίνα και τράπηκαν σε φυγή εντός του νοσοκομείου. Η κινητοποίηση του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου ήταν άμεση, όπως άμεση ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας που κατέφθασε στο χώρο του ΑΧΕΠΑ με μεγάλη δύναμη. Οι ένοπλοι ληστές, οι οποίοι έφεραν τη μία κασετίνα με τα χρήματα, ύστερα από κατά καταδίωξη συνελήφθησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δημιουργήθηκε πανικός ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός Παρά το γεγονός ότι η ένοπλη ληστεία πράγμα σε ώρα που το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από ασθενείς και συνοδούς, και από εργαζόμενους σε αυτό (πρωινό ωράριο λειτουργίας)»